Подходящ ли е Димо Алексиев за ролята на Левски след ролята си на изнасиления Миро от „7 часа разлика“?!

Васил Левски и Димо Алексиев

  Чудесният актьор Димо Алексиев не е подходящ за ролята на Левски, защото свързваме образа му с дрога и секс.

Димо Алексиев щял да изиграе Васил Левски в бъдещия сериал. Актьорът и режисьор Максим Генчев вече бил направил окончателния избор. След колебание с Калин Врачански решил да повери националната светиня на нашумелия актьор от „7 часа разлика“.

Тук няма да обсъждаме нестандартната кампания за набираме на средства за филма – с апел към зрителите да пускат дарителски есемеси. Той и бай Добри събира пари за църковни строежи, но не претендира, че ще ги зида сам. Няма го, не сме го видели и чули сценария, какъвто Апостола заслужава, за който всеки втори българин би се бръкнал в джоба си, колкото може.

Максим Генчев

Но да предположим, че всичко е окей, остава само Димо Алексиев да се превъплъти в най-светия образ в нашата история. Мит или не, Левски остава точно такъв. Макар да е много талантлив (ролите му на братя близнаци в „7 часа разлика“ са перфектно изиграни, отзивите от театралната му кариера също са отлични), Димо свързваме с два образа в един и същ филм: на изнасилен фитнес инструктор в самото начало на сериала и на брат му, който се появява от чужбина и сам поема разследването на криминалния инцидент, изключителен мъжкар с нескрита сексуална енергия.

Точно тук е голямата беля, която навлича изборът на иначе подходящия на външен вид и талант актьор. Изнасилване, наркотици, сперма, фитнес, сладострастие – това са все първични инстинкти, около които гравитира публичният образ на Алексиев заради най-популярната му роля в момента. Повтаряме, талантът му е извън съмнение. Вярно, и други наши актьори са играли и злодеи, и ангели, и любовници, и исторически фигури. Васил Михайлов е снимал в киното и Петко войвода, и дядо поп в „След края на света“, и нереза от „Маргарит и Маргарита“, скрит зад лицемерието на соца.

Но нали за Левски говорим като за изключението на изключенията в българската история! Със сигурност и той е бил човек от плът и кръв, но асоциациите с него са само за едно – национален идеал. Не трябва нито за миг зрителят да го свързва с изнасилването на Миро от „7 часа разлика“. Генчев, имате време за размисъл, докато съберете родолюбивите дарения!

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Comments

comments

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Aktiorut trqbva da se prevuplu6tava vuv vsqka edna rolq nqma zna4enie dali e na gei, ili ne6to drugo!!!!!!! Za6to 4ovekut da ne stava za rolqta na Levski? A i prilikata e obezatelna! Az li4no go podkrepqm!

  2. Абе вие луди ли сте? Как изобщо ви хрумна подобна глупост?Направо не вярвам на очите си като гледам тази „статия“……да съдят дали един актьор става, не по начина по който е играл, а по ролята, която е изиграл……Боже….слез си прибери вересиите…..

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*