Олигархът на ГЕРБ Лъчезар Цоцорков вече трови и гр. Брезник

Лъчезар Цоцорков

Олигархът на ГЕРБ Лъчезар Цоцорков съвсем наскоро ще започне да трови Брезник и околните села. Шефът на медодобивния комбинат „Асарел Медет“ отдавна съсипва с производството си здравето на хората и природата в Панагюрище. Милионерът прави каквото си иска и никой от властта не смее да му каже нищо, тъй като той е сред най-щедрите спонсори на ГЕРБ.

Сега олигархът е решил да приложи печелившата си формула и в региона на Брезник. Там обаче ще се развихри неговият син Димитър.

Могъщият татко е поверил в ръцете на наследника си управлението на фирма „Трейс Ризорсиз“, която ще разработва златното находище „Милин Камък“ през следващите 30 години. Според плановете на компанията тя ще изгражда подземен и надземен минен комплекс. Той ще бъде разположен само на 700 метра от Брезник и на 100-ина от крайния квартал „Варош“. В комплекса ще има флотационна фабрика. Тя ще работи на принципа на физикохимичните свойства на металите. По този начин златото ще се отделя от останалите съставки в скалите.

Димитър Цоцорков

На смяна във фабриката се използват по 400-500 кг взрив, а тя ще работи денонощно, разкриха запознати с технологията. Според тях експлозиите в галериите ще напукат къщите на хората, а в района живее едно от най-бедното население в страната.

Освен фабриката Цоцорков-син ще прави и хвостохранилище. В него ще бъдат събирани ситно смлените ненужни скални частици. Те обаче предварително ще бъдат обработени с химикали, за да се извлече до последен сантиграм златото от тях. Празните галерии пък ще се пълнят с отпадъчни скали и утаили се в хвостохранилището материали.

Според еколози кухините по никакъв начин няма да бъдат запълнени максимално. В тях ще остават празни пространства, които след слягането си може да предизвикат земетресения в района. Освен това дъждовните води ще отмиват част от химикалите, които ще попаднат в старите галерии. Така ще се повиши киселинността на почвата, а част от замърсените води ще попаднат в реките. По този начин цялата природа на района ще бъде съсипана, обясняват еколози.

Според тях минният комплекс на Цоцорков-син ще бъде разгърнат на около 500 декара. За да замаже очите на местните хора, наследникът на олигарха открил информационен център в Брезник. Негови емисари се опитвали да убедят жителите на града и близките села колко голяма полза ще има за тях, когато рудникът и фабриката заработят. „Има хора, които се хващат на думите им, защото са притиснати от безработицата. Надяват се, че в мините ще бъдат отворени много работни места и това ще им подсигури прехрана за семействата. Те обаче не си дават сметка, че ще бъдат съсипани природата, екоземеделието и туризмът, които се развиват добре през последните години“, обяснява Десислава Стоилова, председател на гражданския инициативен комитет „За чисто Граово“.

Само за три дни подписката против златодобива в района е подкрепена от над 1000 души от общо трите хиляди жители на Брезник и близките села.

Стилова е категорична, че комитетът няма да се откаже и ще се бори докрай по всички възможни начини срещу намеренията на фамилия Цоцоркови да съсипят здравето на местните и природата.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Comments

comments

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. не се написахте на глупости, ей.. питахте ли брезничани дали им дреме за природата, при положение че безработицата е една от най-високите? ако еколозите се съгласят да плащат 1500 лв. заплата на местните, нека забранят златодобива.

    или по-добре да умрем от глад, но да сме дишали чист въздух, вместо да отгледаме деца?

  2. Абе ще има и такива дето ще взимат много големи заплати но въпросът е колко време ще ги взимат.Панагюрище е на едно от първите места а може би и на първо по ракови заболявания.Така че честита им работа.

  3. Само да споделя, че това е поредната еснафщина и на гол гъз чифте пищове. В 10 те отделения няма нито един хабилитиран специалист, всички са от кол и въже. Посредници на Цоцорков обикалят софийските болници и предлагат по 2000 лева фиктивни договори на всеки доц и прфесор, за да могат да регистрират нива на клиниките си, но никой не се навива. Само нереализираните младоци одят там заради парите и обещанията , че след време болницата ще стане университетска и ще могат да хабилитират. Говорено е с ректора на Пловдивския университет, който отговаря към момента уклончиво, за да прибере и той своя пай съответно.
    Самите глашатаи са отчаяни и спонават , че невиждат как ще се напълни болницата, но споделят че това не ги и интересува. Важното е да се вземат едни пари от сключени договори и да доизцицат Цоцорков, великия псевдоучен. Доказахме , че може да строим болници и да източваме здравната каса, а когато се връщат пари към политиците и има отчетност всяка седмица, тогава нямаме проблеми никакви, дори да вършим и престъпления, които да се филмират. така , че драги ми господин Цоцорков – и още 5 болници да отвориш, ….и пари даим наливаш на твоите адвокати, които между другото ти се смеят и се чудят как да те ограбят,….по-велик няма да станеш. По скоро продължавай с турнирите по тенис на маса или измисли друга тематика, за да влезеш в полезрението на нормалния човек. реабилитация за умрелите от АСАРЕЛ МЕДЕТ и отровите, които бълват оттам,..бъди сигурем, че няма да получиш. Друго важно към тези , които обичат да са в обектива и да се изживяват като спасители и благодетели- не искайте проценти от тези болници, не съдете лекарите, защото вие сте тези, които избирате най корумпираните декани и ректори, които да ви плащат комисионни от строежи и апаратура, вие сте тези, които са виновни за цялото лустро в държавата. Макар и да не платите вие, кармата се трупа и ще удари и децата ви и внуците ви,..вас ще ви остави без възможности за реакция. Дори и милионите ви, събирани чрез съдиране на кожи на нормални хора,..няма да ви помогнат да наблядавате фаталните резултати от своите действия. наскоро бях свидетел на подобна ситуация. Оплаквате се от парите , коио се дават в здравеопазването и от здравната каса?
    Та кой даде разрешенията за тези болници? Кой събира всяска седмица комисионните, за да не ги затворят? хахахаха,..кой е н откриването на болниите? Същите, които след като им паднат парите и данък спокойствие- пращат здравната каса и НАП там…смешници. повръща ми се от двуличието ви, и още нещо- лапайте ми хуя! Всички поред

  4. Great blog right here! Additionally your site quite a bit up fast!
    What web host are you the usage of? Can I am getting your associate link to your host?
    I wish my website loaded up as fast as yours lol

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*