Убийството на естрадната звезда Петър Чернев – неразгадано вече 20 години!

Петър Чернев

  Певецът Петър Чернев още приживе си получи прозвището Пешо Мъката. То идва от гениалната му авторска песен „Заклинание“ („Не умирай, моя мъко“) по стихове на Миряна Башева. Личната му съдба бе повече от трагична. Естрадната звезда загина на 49 години при повече от странна автомобилна катастрофа в Москва на 9 декември 1992 г.

Колата, с която пътува в руската столица в злополучния ден, е ударена от мощните товарни машини ЗИЛ на централния „Московски проспект“ и до неузнаваемост смачкана.

И до днес витае слухът, че руската мафия е ликвидирала певецът заради търговия с пиратски компактдискове. Той отивал в Москва да си получи дължима сума, възлизаща на стотици хиляди долари. Вместо да осъмне милионер, музикантът бизнесмен не се връща жив.

Очевидци на трагедията разказват, че автомобилът и останките от труповете на пътувалите трябвало да бъдат изстъргвани от асфалта. Обезобразен, възпитаникът на Ирина Чмихова и състудент с Мими Иванова в Естрадния отдел на Консерваторията (настоящата Музикална академия) е погребан в затворен ковчег. Така тайната е погребана завинаги.

Разследване за нелепата смърт на певеца, извън официалната версия за нещастен инцидент, не е правено. Това е причината слуховете за смъртта му да се носят и 20 години по-късно. Най-смелите хипотези свързват случая с певеца Йосиф Кобзон, смятан за кръстник на мафиотски кланове след перестройката. Именно Кобзон е сред бизнес партньорите на нашия певец в Русия.

След кончината му музикално-издателската къща на Чернев „Мега музика“ се наследява от съпругата му Дора Чернева. Тя издава през 1993 г. посмъртно диск на Петър Чернев със заглавие „Песен и мъка“. Естрадната гилдия се събира на възпоменателен концерт същата година. Днес Пешо Мъката е почти забравен…

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Comments

comments

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

12 коментара

  1. Песента „Мансардата“ и „Едно плюс едно“ е една и съща песен,чието заглавие е „Алгебра на любовта“..Музиката е на Димитър Вълчев..Оставих Ви телефон…И ще я имате..Поне не влизам тук..0878790756

  2. Човекът от втората снимка не е Христо Кидиков, а e точно Чернев. Снимката я има и в други сайтове, както и на албума „Петър Чернев – Песни за БНР“. Може да си го свалите от сайта BULGARIAN ORIGINALS.

  3. I simply couldn’t leave your web site prior to suggesting that I extremely enjoyed the usual
    info a person supply on your visitors? Is going to be again regularly in order to investigate cross-check new posts

  4. Hello there! This post could not be written much better!
    Reading through this post reminds me of my previous roommate!
    He constantly kept talking about this. I am going to send this article to him.
    Fairly certain he’s going to have a great read. Many thanks for sharing!

1 Trackback / Pingback

  1. 3sufficiency

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*