Музикалният продуцент Алек Сандър: Не смятам, че чалгата е ужасна! ИНТЕРВЮ

 

Алек Сандър

  Алек Сандър стана известен покрай денс парчетата си I Adore You, Creature In Me и Your Dream. Започна съвместна работа с Камелия. Независимо от това записа и дует с Десислава. Бащата на Алек е оперен певец, а самият той през по-голямата част от годината живее в Ню Йорк. Младежът е амбициран да промени представата за попфолка.

– Алек, как се запознахте с Десислава и решихте да работите заедно?
– В момента работя основно в Ню Йорк с различни продуценти. По едно време търсехме изпълнителка за едно от парчетата в моя албум – It Ain’t Over. Върнах се в България, сетих се за Десислава и й се обадих. В началото тя се притесняваше как ще звучи на английски, защото според нея не говори добре езика. Оказа се, че просто е много притеснителна, понеже, докато снимахме видеото в Берлин, комуникираше свободно с всички от екипа. В момента клипът се монтира.

Алек Сандър и Деси Слава

– Кой плати за него?
– Двамата с Десислава. Аз изкарвам парите си от проекти. Наскоро завърших албум на победителя в „Евровизия“ за Германия. Сега ще пускаме диска му в Америка. Каквото изкарам, влагам в нови начинания. Живея в Ню Йорк със съквартиранти, нямам кола. Работя и като модел, снимам сесии, участвам в ревюта.

– Защо семейството ви е заминало за Германия?
– Това беше през 1996 година. Баща ми Георги Николов, който е оперен певец, прецени, че ще има по-добра реализация там. В онези години кризата в България беше голяма. В момента освен певец той е и режисьор. Аз също се преместих в Берлин, направих свой лейбъл и постепенно започнах да правя ремикси за големи имена. Кимбра, която нашумя тази година, е моя позната, с която работя.

– И как скочихте в чалгата?
– Не знам защо има такъв негативизъм срещу този жанр. Скоро гостувах в Шоуто на Денис Ризов. Той през цялото време ми говореше колко ужасна била чалгата, без дори да е чул песента ни с Десислава.

– Не се ли притеснявате, че заради имиджа ви в клиповете хората могат да ви помислят за гей?
– Не. Живеем в XXI век и хората трябва да приемат авангардното.

След като някоя моя песен е посветена на нощния живот в Ню Йорк, трябва да изглеждам по съответния начин. Напоследък на всичко, което е по-ексцентрично, му се лепва етикет „Гага“, а това не е така. Просто стилистите следват определени тенденции.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Comments

comments

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*