Тракийското дружество „Войвода Руси Славов“ на борба срещу Нонка Матова

Нонка Матова

Извънредното отчетно-изборно събрание на тракийското дружество „Войвода Руси Славов„, Пловдив, се превърна в цирк. То е резултат от няколкогодишна борба на членовете му с председателя Нонка Матова вследствие на нейното еднолично управление, неспазване и потъпкване на устава на организацията.

На събранието имаше гонене на пловдивските членове, блъскане, бутане, борба за микрофона, викане на полиция… След това грубо отношение и незачитане правата на пловдивчани те напуснаха залата и проведоха събранието на организацията. Останаха доведените с автобуси „на екскурзия“

Красимир Запрянов (вдясно) и Нонка Матова

хора от региона: Сопот, Карлово, Брани поле и Панагюрище. С тях Нонка Матова и председателят на Централното ръководство на Съюза на тракийските дружества в България Красимир Премянов проведоха събрание. А голяма част от тези хора не знаеха защо са доведени, не бяха запознати с проблемите на дружеството, не знаят къде се намира Домът на тракийците в Пловдив, но имат претенции да решават съдбата му.

Жалко, че г-н Премянов не разбра истинската болка на тракийци, а в продължение на месеци получаваше сведения за състоянието на дружеството, масовото изключване на членове, системното разрушаване на сградата, желанието на Матова да прогони читалище „Тракия-Пловдив-2008 г.“ от дом „Тракия“, който е естествената му среда, помещенията, които ползва, са

Тракийското дружество „Войвода Руси Славов"

обновени и ремонтирани с негови средства и е духовното средище за тракийци. А същевременно Матова получава няколко хиляди лева месечен наем от заведението в двора, за което в продължение на години не се даваше отчет. Няма ревизия на касата. Стигна се дори до нотариална покана от членове на Контролната комисия на дружеството с желание да получат достъп до документацията. Срещнаха категоричен отказ.

Нонка Матова и Красимир Премянов, които се подкрепят взаимно, трябва да знаят, че пловдивската тракийска организация е богата не само за джобовете на г-жа Матова. Богата е духовно с песните, с будните си членове, с културно-масовата си дейност, със сбирките, които организира всеки вторник. Тези хора избраха за свой председател доц. Георги Йорданов, наследник на патрона на пловдивската организация, войводата Руси Славов.

Comments

comments

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*