Цветанов сложи свой човек за шеф на АЕЦ “Козлодуй“! Знае, че от там ще падат пари!

Цветан Цветанов

  Откакто зам.-ше­фът на парламен­тарната група на ГЕРБ Валентин Нико­лов стана директор на АЕЦ „Козлодуй“ без никакъв образователен ценз в този бранш и без всякакъв мениджърски опит, хората, които работят в енергетиката, са стински втрещени. Спе­циалистите се кръстят и се молят всичко да е на­ред с централата.

 Според официалната биография на Николов той е магистър по двигатели с вътрешно горене което е сред малкото конкретни факти в ина­че доста общото му житие-битие. При това та­пията е от Свищовския университет, оглавяван от скандалния Величко Адамов. След като ми­нистър Делян Добрев съ­общи, че Николов трябвало „да ускорява про­цесите“, специалисти ко­ментираха, че управля­ващите бъркат шивашка фабрика с АЕЦ.

 Назначението на Ни­колов очевидно е поли­тическо, както и остана­лите в бранша, които са доста скандални. Сред тях е и Евгения Харитонова, която стана пък зам.-министър по енер­гетиката. В средите на НЕК от ухо на ухо се раз­пространява анекдотът, че компанията от „на­ционална електрическа“ щяла да се преименува на „национална счето­водна“ поради поставя­нето на счетоводители на всич­ки ръ­ковод­ни поетове там и в Българския енергиен холдинг.

Валентин Николов

  Структурата на кадри­те както в НЕК, така и в Министерството на ико­номиката и енергетика­та, е съставена главно от хора от администрацията на ГЕРБ, възмущават се експерти. Доказателство за това е пълната безпомощност на управляващите и кадровият им хаос – смяната на 4-ма заместник-министри, на 3-ма директори на НЕК, на 3-ма директори на АЕЦ „Козлодуй“, и то само за 2 години. За основен кадровик в системата се сочи не кой да е, а вът­решният министър Цве­тан Цветанов. „Назначението на Валентин Ни­колов е най-силното до­казателство за това, за­щото той е протеже на Цветанов“, твърдят депу­тати от ГЕРБ. Според тях интересът на вътрешния министър към бизнеса с енергетика е започнал още в началото на ман­дата, а оттогава Цвета­нов доста е „дръпнал“ в този бранш чрез свои подставени лица.

 „От АЕЦ „Козлодуй“ падат стотици милиони покрай най-различни по­ръчки, а и след отпада­нето на проекта „Белене“ там ще има доста хляб. Цветан Цветанов никак не е глупав, като си про­бута подставеното лице на директорския пост“, говорят със зле прикри­та завист герберските депутати.

Comments

comments

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 Trackbacks / Pingbacks

  1. clomiphene for men testosterone
  2. hydroxychloroquine 200mg arthritis
  3. costco coupon for sildenafil
  4. modula cialis reviews
  5. active ingredients in hydroxychloroquine
  6. how to take ivermectin
  7. ivermectin anti parasitic

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*