Иван Костов – аут от политиката

Иван Костов

  Един от динозаврите на българския преход, бившият преми­ер и лидер на СДС и ДСБ Иван Костов, ще трябва да се раздели с политиката най-късно през лятото на следващата го­дина.

 Това стана ясно след последното заседание на ръководството на СДС, на което сините отхвърлиха предложе­нието на Костов отно­во да се явят заедно на предстоящите пар­ламентарни избори.

 На това заседание лидерът на сините Мар­тин Димитров подаде оставка, но заяви, че оцеляването на синя­та идея е невъзможно без оставката на Иван Костов и че повечето от седесарите, гласували против споразумението за „Синя коалиция„, са гласували персонално против лидера.

 Запознати с кухнята на тъмносините споделиха, че Иван Костов обмислял да подаде оставка вед­нага след решението на сините, както направи през 2001 г, след като загуби парламен­тарните избори,  но най-верните му привърженици го разубедили да изчака до изборите догодина. 

Иван Костов с дъщеря си Яна

  „Костов разбра, че изпада в пъл­на изолация, а ДСБ няма шанс да преско­чи  процентната ба­риера без съюз със СДС“, коментират де­путати от листата на „Демократи за силна България„.

 Те са сигурни, че ако Костов подаде остав­ка, ще изчезне и самата партия, въпреки че Командира готвел не друг, а своята голяма дъщеря Яна за свой наследник. „Без Костов ДСБ няма смисъл, а синята идея умря още докато лидер на СДС беше Надежда Михайлова“, коментират разочарованите десебари.               

 Междувременно източници от СДС заявиха, че по всяка вероятност тяхната партия ще потърси коалиция С НДСВ, ВМРО на Краси­мир Каракачанов и още няколко малки форма­ции, които не гравитират около Метена Кунева. Един от инициаторите на опита за съживяване на старото СДС от началото на прехо­да е Соломон Паси, който ненавижда Кунева и работи за алтернати­вен на нейния десен по­литически проект.

 „За съжаление Иван Костов не влиза вече в ничии сметки“, тюхкат се негови приближени, които обмислят как да се спасят от потъващия кораб. Готови да пре­дадат Командира били Асен Агов, Екатерина Михайлова и дори Ве­селин Методиев, чиято трогателна лоялност, граничеща с чиста глу­пост, стана пословична в синята партия.

 „Изглежда, че заед­но с Георги Първанов от политиката си отива и скаченият му съд Иван Костов. Наред е Ахмед Доган“, коментират на­блюдатели на политиче­ската кухня.

Comments

comments

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. „„Изглежда, че заедно с Георги Първанов от политиката си отива и скаченият му съдове =>“Междувременно източници от СДС заявиха, че по всяка вероятност тяхната партия ще потърси коалиция С НДСВ, ВМРО на Красимир Каракачанов и още няколко малки формации, които не гравитират около Метена Кунева. Един от инициаторите на опита за съживяване на старото СДС от началото на прехода е Соломон Паси, който ненавижда Кунева и работи за алтернативен на нейния десен политически проект.“ .Кофата за отпадъци да се изпразни време дойде!

  2. Някои наистина интересни подробности, които са написани на senzacia.net ме Автоматизация на много, точно това, което търсех: D.

  3. Не мога да повярвам, че за един толкова тъп проблем ще създаваме организация като за ходене на Марс. Когато някое куче се опита да нападне мен и децата ми с четец за чипове ли ще го прогонвам? Да не му сваля ID и да го обадя в полицията. Не знам но мисля, че само да погледнеш през прозореца и ще разбереш че по напред ще стигнем до Марс отколкото да сложим чип за високочестотна идентификация на всяко куче. А Бай Панайот кучетата които не му трябват и не може да раздаде преди да порастат ги слага в един чувал и ги удавя в реката. Така че не е виновен той.

  4. Имам един сериозен съвет за тебе: събери малко пари и прекарай един уикенд по кръчмите, примерно, в Нюкасъл или Глазгоу. Или върви на Ибиза или нещо такова. Ще ти се разбият тия митове за злите чалгаджийки, които развалят нацията 😉

  5. Вие със сигурност има някои приятни мнения и гледни точки . senzacia.net осигурява нов поглед към темата.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*