Петя Славова прецака Ангелинка на Косьо Самоковеца – взе й хотела!

Банкерката Петя Славова

Петър Маринов разкрива една от тайните на Петя Сла­вова, взривила преди години общественото мнение. Собстве­ничката на „Инвестбанк“ успяла да вземе хотела на Косьо Самоковеца на Боровец въпреки запора, наложен от комисията, която разследва незаконно забогателите.

 „Ангелинка, съпругата на Косьо Самоковеца, дойде на среща с Петя Славова през 2008 г. да кандидатства за кредит, с който искаше да си покрие задълженията към НАП – обяснява Петър Маринов. – Тогава шеф на НАП беше Мария Мургина. Петя Славова разреши 4 млн. лева кредит за покриване на всички задължения на дружеството, собстве­ник на хотела в Боровец. Напра­виха ипотека, но тя беше втора по ред, защото тогава има­ше възбрана, нало­жена от комисията на Кушлев“.

 Сделката е раз­решена за не по­вече от седмица с уверенията, че Ангелинка ще по­крие задължения­та на мъжа си към НАП и с остатъка от 1 млн. лева ще може да оперира. „Това беше чис­то замазване на очите – категори­чен е Петър Мари­нов. – Като отпусна­ха кредита, вместо да платят задълже­нията на Ангелин­ка към НАП, преве­доха 600 хил. евро към офшорната фирма на Петя Славова в Кипър. Други 350 хил. лева отидоха за покриване на една десета от дълговете към НАП. След това написаха сигнал до Министерството на финанси­те, тогава оглавявано от Пла­мен Орешарски, че има сделка за над 1 млн. лева. Тази сума беше остатъкът от кредита и трябваше да се изтегли на каса от Ангелинка“.

Вдовицата на Самоковеца Ангелина Димитрова

  Петър Маринов продължава да разкрива още по-скандални факти: „За да й направят мизерия, сигнализираха до Агенци­ята за финансово разузнаване и до МФ, с което се затрудни тегленето на пари в брой. Ан­гелинка дойде при мен, защото аз бях водещ по самата сделка, и се оказа, че не може да тегли, защото имаме запор от МФ което беше постигнато с един нищожен подкуп. Беше учудена, искаше среща с Петя Славова, но тя се криеше. На­реди да лъжем, че е заминала спешно в Италия. Целта на Петя беше да запорира всички пари на Ангелинка от кредита, да го обяви за предсрочно изискуем, защото тя няма пари да го об­служва. Вярно, хотелът беше за-пориран от Кушлев. Вдигнаха неправомерно запора. Банката стана първа по ред ипотека и хо­телът беше взет от Петя Славова за едни смешни 2 млн. лева“.

Comments

comments

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Aw, this was a really nice post. In idea I wish to put in writing like this additionally – taking time and precise effort to make a very good article… but what can I say… I procrastinate alot and on no account seem to get something done.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*