Станка Златева едва не се удавила

Боркинята прави курбан за свое здраве на всеки 16 август
Боркинята прави курбан за свое здраве на всеки 16 август

  България нямаше да има своята петкратна световна шампионка по борба Станка Златева, ако преди години смел българин не бе проявил саможертва, за да извади от речни води давещата се бъдеща звезда на тепиха.

Пехливанката живее втори живот. Изправила се очи в очи със смъртта, когато била около 10-годишна. По време на лятната ваканция родителите на Станка я изпратили при баба й и дядо й. Със селската детска банда Златева отишла да плува в близкия вир.

Нагазила обаче в дълбочина и в един миг се оказала цялата под водата. Залисани в игри, децата около нея не забелязали липсата на Станка. Но Господ си знае работата! Насочил погледа на комшия на семейството към давещата се Златева. Без да му мисли, човекът скочил в гьола и измъкнал нагълталото се с вода момиче.

Станка Златева„Голям шок изпитах тогава. До края на живота си няма да забравя този ужас и ще съм благодарна на съседа, че ме спаси“, казва боркинята. Дълго след инцидента Станка имала страх от вода, но с течение на времето преодоляла фобията си.

Вярващата Златева е благодарна и на Господ и затова на всеки 16 август, когато се озовала между живота и смъртта, му принася курбан, за да я пази и през следващата година.

Въпреки че е любимка и на съквартирантите, и на всички българи, пехливанката влязла в Къщата убедена, че няма да спечели „ВИП Брадър“. Слухове, че тя ще е големият победител в шоуто, се носят от седмица, но Станка имала сериозни причини да вярва в обратното, казват нейни приятели.

Още преди няколко месеца първо известна врачка, а след това и астроложка й предсказали, че годината ще е неуспешна с каквото и да се захване. Затова и си дала почивка от борбата. Миналата есен, месец след като изпусна златния медал на Олимпиадата в Лондон, шампионката свали трикото с уговорката, че й е нужна поне година, за да се възстанови.

Срокът вече изтече, но Станка още не е сигурна дали ще се върне в борбата. Пред виповете в Къщата тя сподели, че вече й е трудно да се състезава. „Може да спечеля още някой медал, но трудно“, каза тя.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *