Репортерът от “Съдебен спор” Жоро Игнатов – съученик на Таки

Георги Игнатов е неосъществен медик. А журналистиката е неговото най-голямо призвание
Георги Игнатов е неосъществен медик. А журналистиката е неговото най-голямо призвание

  Вече седмици наред мнозина си повтарят една реплика, произнесена от бясна, люта ромка в предаването „Съдебен спор“ – „Господин млад меринджей, 24 се определяш ти“. Заслугата е на репортера Жоро Игнатов. Ако някой все още се чуди кой е той, ще припомним, че това е човекът, който спретна скритата камера на Васа Ганчева. Скрита камера, която за нея се оказа гилотина.

След излъчването на нахалния запис, целящ да уличи в корупция неповторимата тв критичка, тя не издържа на напрежението, влезе в болница и издъхна.

Да, култовото „меринджей“ буквално обиколи страната – звучи като фон на няколко песни, разпространяват клипче от репортажа с бясната тъща, произвела бисера, и изписват фразата върху картинки във Фейсбук. „Млад меринджей“ се появи даже и на етикета на газирана напитка. А гневната ромка, която я сътвори, самият „меринджей“ и репортерът Жоро, се превърнаха в знаменитости.

Освен автор на репортажа, Игнатов е и главен редактор и сценарист в „Съдебен спор“. Също така е и действащ адвокат. При все това нито телевизията, нито правото са му първата любов. Като ученик той бил убеден, че призванието му е медицината.

Христофорус Аманатидис — Таки
Христофорус Аманатидис — Таки

За да постигне мечтата си да стане лекар, Игнатов се готвил максимално добре за кандидатстудентските изпити, завършил столичното 90-о COУ с разширено изучаване на химия и биология с отличен успех, а четял и специализирана литература по двата предмета, любопитна подробност е, че съученик му бил Христофорус Аманатидис — Таки. Той днес има славата на безпощаден наркобос, но Жоро го помни като тихо и скромно момче.

В редките си интервюта Игнатов е споделял, че Таки бил съвсем обикновен младеж. Отличавал се от останалите само с модерните си западни дрехи. Носел му ги баща му, който работел като международен шофьор. Двамата не са общували след завършването на гимназията.

Самият Жоро също бил скромно дете. Често странял от връстниците си, предпочитал да контактува с възрастните, които намирал за по-интересни.

Не е за вярване, но навремето Игнатов имал проблем с говора. Не млъквал и за минута, но почти нищо не му се разбирало. Понастоящем проблемът е минимизиран, но пак не е решен изцяло. „Не смогвам да изговоря всичко, което се върти в главата ми, и затова изкривявам думите“, призна неотдавна човекът, когото тв легендата Снежана Атанасова нарича „екзекутора на Васа Ганчева“.

Именно Жоро Игнатов направи последното интервю с Тодор Живков, преди той да почине на 5 август 1998 г.
Именно Жоро Игнатов направи последното интервю с Тодор Живков, преди той да почине на 5 август 1998 г.

След като завършва гимназия, Жоро изненадващо се насочва не към медицината, а към публичната администрация. После записва и право. С журналистиката се сблъсква през 1996 г. в някогашното „Радио 99″. Там работи като новинар до 2001-ва.

Води и петъчен нощен блок „Цветовете на нощта“.

Игнатов е интервюирал не една и две известни личности през кариерата си. Заставал е даже срещу Иво Карамански и Тодор Живков. Всъщност той дори е последният журналист, изповядал бившия Първи. Историята на срещата му с Тато е доста интересна. Жоро нито търсел посредници, които да му ходатайстват, нито преминавал през тежки договорки. Просто отишъл в „Бояна“, звъннал на вратата и когато Живков му отворил, успял да го убеди да застане пред микрофона му.

По време на интервюто Игнатов излязъл от клишетата и проявил дързост. Попитал бившия управник дали е имало гейове в ЦК и дали върши домакинска работа вкъщи. Това интервю после било препечатано в няколко вестника.

Жоро Игнатов Професионалното си развитие Жоро Игнатов продължава в предаването на Миглена Ангелова „Искрено и лично“ по Би Ти Ви. Там работи 8 години като главен редактор. После е привлечен от Иван и Андрей в „Съдебен спор“. Навремето рубриката бе част от телевизионния блок „Станция Нова“, който „опосумите“продуцираха по Нова.

Христов и Арнаудов изпратили Вихра да убеждава Игнатов да приеме работата.

Бившата съпруга на Иван била приятелка с Жоро от съвместния им престой в „Искрено и лично“ и затова и не й се наложило дълго да го кандърдисва.

След като се заел със „Съдебен спор“, журналистът юрист се нагърбил и с още няколко шоута. Станал главен редактор на „Споделено с Камелия“ и „Баркод“ по TV7. Впоследствие обаче ги зарязал.

Както и колежката му Нана, Жоро отказал да се включи в проекта на Иван и Андрей по TV7 „Терминал 7″. Останал си в Нова и днес продължава да се вихри на всички фронтове в „Съдебен спор“. Колегите му не спират да се възхищават на нестихващата му енергия, находчивостта и таланта му. Харесват и това, че е принципен и защитава докрай всичко, в което вярва. Освен това не отказвал помощ дори и на непознати.

Дали наистина Жоро Игнатов е чак толкова за пример, не се наемаме да твърдим. Но ако действително е такъв светъл герой, то Васа Ганчева сигурно вече му е простила от небето за онова, което й стори.

Дотук за професионалния живот на Жоро Игнатов. Щеше ни се да напишем нещо и за интимния му свят, но той ревниво го пази, така че защо да му прекършваме хатъра. Само ще споменем, че живее скромно, почти като монах. Обитава китна къща с просторен двор, в който сам отглежда цветя. Е, понякога му гостуват и приятели, но само такива, чието присъствие му доставя наслада.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Репортерът от “Съдебен спор” Жоро Игнатов – съученик на Таки"

  1. Sterling   12.07.2021 at 19:02

    I have fun with, result in I discovered exactly what I used to be
    taking a look for. You’ve ended my four day lengthy hunt!
    God Bless you man. Have a great day. Bye

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *