Маргарет Тачър издъхна в самота, затисната от куп болести!

Маргарет Тачър

  Великобритания и цяла Европа потънаха в скръб след кончината на бившата министър-председателка Маргарет Тачър. Желязната лейди на Англия си отиде на 87-годишна възраст в дома си от инсулт. Последните години от живота й за съжаление преминаха не в политически битки, а в борба с безброй коварни болести.

Още в края на миналата година Тачър изплаши близките си, като разви раково образувание на пикочния мехур. Тогава тя бе приета по спешност в болница само няколко дни преди Коледа, за да претърпи операция. Говорителите на клиниката уверяваха обществеността, че здравето на бившата английска министър-председателка не е в опасност, но това не бе точно така. Според британската преса туморът бил последната капка, преляла чашата.

След операцията Желязната лейди така и не успя да се вдигне на крака. Тя трябваше смирено да изчака остатъка от дните си в незавидна кондиция.

Да, последните години на Маргарет минаха под знака на разклатеното й здраве. Тачър прекара няколко инсулта, а след загубата на съпруга си страдаше и от влошена памет. Старческата й деменция бе описана в книгата на дъщеря й Каръл, а след това стана и сюжет на наградения с „Оскар“ холивудски филм „Желязната лейди“.

Голямата трагедия на легендарната консерваторка бе, че на старини остана сама с домашните си любимци. Двете й деца Каръл и Марк бяха заети със свои дела и след смъртта на съпруга й сър Денис Маргарет трябваше да се задоволи с компанията на болногледачки. Внуците й живееха в Америка и я навестяваха едва веднъж годишно.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *