Ламбо и Боян Иванов – приятели до гроб

Боян Иванов
Боян Иванов

  Девизът „Докато смъртта ни раздели“ важи с пълна сила за приятелството между покойния певец Боян Иванов и актьора Стефан Данаилов. То не е широко известно в артистичните среди. Но основата му е непоклатима. Ламбо бе сред гостите, уважили паметната вечер за Боян, организирана точно в деня, в който щеше да навърши 70 години.

На 4 септември в „Студио 5″ се стече певчески елит от златните години на „Златният Орфей“. Йорданка Христова, Богдана Карадочева и Стефан Димитров, Мустафа Чаушев, Димитър Йосифов, Маргарита Хранова, Роси Кирилова, Борислав Грънчаров, Развигор Попов… Тук бяха и музикантът Астор, актрисата Катерина Евро, вечният бохем Янчо Таков, магът Астор. Стефан Данаилов пристигна със съпругата си Мария. От известно време насам двойката избягва публичност, но заради Боян направиха изключение.

Присъствието на футболния бос Валентин Михов се обяснява също с факта на дългогодишното приятелство, което не е било на показ, но от сърце. Михов е меценат на юбилейния компактдиск на Боян Иванов, издаден посмъртно. Тук бе и джаз певицата Светла Гостева, съпруга на певеца.

Всеки един от присъствалите се опита да си спомня образа на Боян не в последните години от живота, когато бе повален от болести, а като големия шегаджия.

Стефан Данаилов
Стефан Данаилов

Стефан Димитров и Богдана Карадочева разказаха как Боян се върнал от дебелариума на д-р Емилова озверял за нещо сладко – и така изял половин тава крем карамел у тях. Йорданка Христова припомни за страстта му към часовниците, а Развигор Попов разкри, че Боян е правил номера на съпругата му Мими Иванова, за да я разсмее и провали на сцената.

На турне в Съветския съюз пълничкият изпълнител облякъл кожено палто, а отдолу бил дибидюс гол. Докато Мими пеела, той се промъкнал в оркестрината в този си вид и разтворил бързешком палтото си. След малко се върнал, но върху главата си надянал барелеф на Ленин… Мими не издържала на провокацията и наистина почнала да се смее и прекъснала песента.

Стефан Данаилов си спомни как благодарение на своя приятел изкарал море почти без пари, тъй като Боян го представил за първи братовчед и го уредил да се храни в заведение с 50 процента намаление. Катето Евро пък се оплака, че Иванов учел сина й Сашко на мръсни думи и че по цяла нощ играел карти със съпруга й.

Приятелството на Боян и Стефан е скрепено и в музикален телевизионен филм. Ламбо се снима в рецитал на певеца, наречен „На гости на Боян Иванов“. Снимките са направени в апартамента на изпълнителя. Ламбо се включва в готварската суматоха и в дундуркането на дъщерята Теодора – за пред камерата. Наследницата на Боян е на 2-3 годинки, когато става герой на филма.

Иначе при реални гостувания Стефан никога не е готвил в дома на Боян. „Аз съм му забранил изобщо да готви. Неговите ръце са създадени да галят жени, а не тенджери“, казваше приживе джазменът.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *