Комикът Мариан Бачев си тръгва от “Шоуто на Слави”

Мариан Бачев

  Един от най-колоритните актьори от малкия екран – Мариан Бачев, иска да спре да се прави на шут. Комикът от „Шоуто на Слави“ се чувства изчерпан от еднотипните си роли при Дългия и обмисля стратегии как да сложи край на унижението да носи пола почти всяка вечер. Шанса си той вижда във възможността да се върне за постоянно в театъра.

През последните 6 години Мариан е неделима част от вечерното шоу на Дългия със своите колеги Краси Радков и Виктор Калев. За разлика от последните двама обаче Бачев не може да се похвали със статут на любимец на учиндолеца. Според хора от екипа на предаването талантливият актьор се чувства пренебрегнат от шефа си, и то не само защото получава доста по-ниско заплащане. Голямата му мъка е, че Трифонов го принуждава да играе възможно най-противните персонажи.

Бачев в поредната си женска роля

За разлика от Краси и Виктор Мариан няма право да проявява капризи и всяка отхвърлена от тях роля веднага му се дава на него. Именно затова той непрекъснато се намъква в рокли и чорапогащници, имитирайки фолкпевици или проститутки.

Перуката и маникюрът са му станали като втора кожа, което пък засилва интригите около сексуалната му ориентация. Бачев несправедливо е набеждаван за гей, а преследващите го от години слухове за това тровят живота не само на съпругата му Милена, но и на дъщеря им Александрина, която е в детската градина. Всички другарчета на малката знаят ролите на татко й и често я подпитват защо го влекат женските дрехи и грим, а гласът му е изтънен като на мадама.

Преди време самият актьор разкри в телевизионно интервю, че жена му му се кара, задето с екранните си изяви може да създаде грешни нагласи у детето им. Александрина не разбирала превъплъщенията на татко си и го гледала доста учудено.

„Милена е притеснена от женските ми роли. Причината е, че сме щели да объркаме детето. Когато трябваше да обуя за първи път високи токчета, направо беше страшно. Вкъщи ходих като травестит, за да свикна. Кошмар!“, призна тогава актьорът.

Той вече е свикнал да играе жени но така и не може да преглътне факта, че не оставя нищо стойностно след себе си. Бачев се ужасява, че някой ден, като погледне назад, ще види само безсмислени скечове и хуморески, но не и качествена роля. Това го смущава много повече от вероятността да остане без ангажименти.

„Не искам, когато дъщеря ми ме попита: „Тате, какво работиш?“, аз да трябва да й кажа, че се обличам като травестит, за да изкарвам парички“, терзае се комикът.

Напоследък той е започнал да намира малко по малко изход от ситуацията си. Тази пролет дори за пръв път от десетилетие насам бе номиниран за своя театрална роля. На първата церемония „Златен Кукерикон“ в Сатирата Бачев се състезаваше в категорията за най-добър актьор с превъплъщението си в наемния убиец от постановката „Досадникът“. В същата категория бяха още Камен Донев и Герасим Георгиев – Геро от „Господари на ефира“, който в крайна сметка отмъкна приза.

Мариан Бачев със съпругата и дъщеря им

Неочакваното признание дава искрица надежда на Бачев, че има перспектива за него и извън шоуто.

Той все по-упорито е започнал да търси своето място на театралната сцена и заради ангажиментите си в различни постановки обикаля цяла България. По тази причина и поставя под съмнение бъдещето си при Слави.

Всъщност Мариан е един от многото театрали, които попадат в телевизията от глад и мизерия. През 2005 г. той напуска театър „София“ в знак на протест срещу несправедливото уволнение на режисьора Борис Панкин. В онзи период вече живее на семейни начала с половинката си Милена, която тогава също е без работа.

За да не умрат от глад, любимата на комика се разделя с актьорските си надежди и отваря козметичен салон. Бачев пък припечелва от време на време, озвучавайки реклами и дублирайки филми и сериали.

Големият му шанс да си стъпи на краката идва чак през есента на 2007 г, когато един от сценаристите на Слави – Тошко Йорданов, му се обажда с покана да се включи в екипа на вечерното предаване. Днес, след толкова години в телевизията, на Мариан обаче вече му се иска отново да се съсредоточи върху театралните ангажименти, които макар и не така добре платени, му носят много повече удовлетворение.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *