Шамара го грози затвор, заради цинична гавра с Българското знаме!

Мишо Шамара

  От трите цвята най-много обичам бялото. Зеленото го пуша и съм high. He прекалявам с нищо, щото I dont wanna die, die. Червеното е като мензис, като кисела мацка с Тойота Авенсис“, цитираме откъса от песента „Бяло, зелено, червено“, заради която прокуратурата повдигна обвинение срещу рапъра Мишо Шамара.

И заради което той се направи на жертва. Едва ли не политически затворник ще се изкара, ако го тикнат зад решетките. Впрочем, член 108 от Наказателния кодекс постановява: „Който по какъвто и да е начин опетни знамето, герба или химна на Република България, бива наказван с лишаване от свобода до две години или с глоба до три хиляди лева“.

Айде стига игрички на котка и мишка, на герой и жертва! Няма как Мишо Шамара да стане български вариант на „Пуси Райът„. Колкото и да му се иска да придобие тяхната печална популярност блъскаща се между мъченичеството и опасната лудост. Те също го направиха уродливо, но поне имаха послание. Да чуем посланието на нашенските рапъри?

Само боботене на напушени тикви чувам и отдавна нищо интересно не очаквам от тях. Знаем какъв рапър беше Ванко 1 и къде му свърши кариерата. Напълно справедливо, защото бе сводник. Засега Мишо Шамара е само циник, което не е оправдателно за това да се правиш на рапър. Впрочем, именно Шамара доведе на музикалната сцена сводника Ванко и доста умело цицаше парите му.

Стигат ни лумпените по футболните стадиони, които поругават национални светини като Ботев и Левски с дивашките си изстъпления, та сега и от музикалния ефир да се правят комбинации между цветовете на националния флаг, дрогата и мензиса.

Сигурно е много ефектно в страна, в която 40% от младите са неграмотни (официално се призна тези дни), да изстреляш в ефира подобно парче. Но стига разни лумпени да се изживяват безнаказано като месии.

Ало, Шамарче, това не ти е „Биг Брадър“ където да пръднеш пред всички се смята за проява на искреност, оригиналност и вид геройство, а ако те номинират за изгонване, да се нацупиш като недощипана кокона.

Ало, Станишев, политическият СПИН май съвсем напълни партията ти с мъртви души, щом ce изказваш в подкрепа на пишман оригинален Шлайномет. Не, че по твое време не се извърши най-голямата морална катастрофа в историята на България, когато чалгата и дрогата станаха висши национални ценности.

Ако Шамара си търси шамарите, за да стане по-известен, ти чий го търсиш там, където се унижава националната светиня знамето? Ти, алена душичке, която никне като отровна гъба след дъжд и която в Бог не вярва искам да те попитам следното: ако всеки дървен измекяр е свободен да прави каквото си иска, ще повярваш ли, че най-после е дошла демокрацията? Къде се буташ там, където законът и моралът по някакво изключение са е единодействие!?

Ясен си ни, Сергейчо! Та нали бялото, зеленото и червеното не са твоят роден флаг. К’во ти пука за него! Пука ти за предстоящите избори. Но и там ще те спукат. Сам си си виновен. Защото има българи, за които бялото, зеленото и червеното още значат нещо.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *