Тодор Батков разкри на какво се дължат някои скандални загуби на “Левски”

Тодор Батков

  Перманентната тема за корупцията в българския футбол беше актуализирана тези дни от собственика на „Левски“ Тодор Батков, който заяви, че „сините“ са били продадени отвътре при загубите от ЦСКА и „Спортинг“ (Лисабон) преди три години, съответно с 0:2 и 0:5.

Пълномощникът на Майкъл Чорни дори почти директно насочи подозрението към бившия вратар на „сините“ Георги Петков

Опашка за Детектора на лъжата.

Споменаването на Гошо Вратарчето си е направо прецедент, тъй като нашенските „футболни хора“ по правило стриктно се придържат към омертата в бранша. Затова всички са наясно с криминалната игра извън терена, но почти никога няма факти, доказателства и виновни. А животът ден след ден ни поднося предостатъчно материал за размисъл. На „Герена“ например през последните години записаха повече домакински, тото загуби във вътрешното първенство и в Европа отколкото за предишния половин век. В същото време в ЦСКА не се знае дали „червените“ са пробити от конкуренцията отвън или отвътре с участието на пернишките босове, а 31-кратните шампиони помпат ли помпат коефициентите чрез редовните си „сензационни“ провали.

Тази пролет босът на новия първенец „Лудогорец“ Кирил Домусчиев искаше да постави вратаря Урош Голубович на детектора на лъжата след поредица левашки голове, допуснати от сърбина. Подобно вътрешно разследване предприеха и в Ловеч, когато местният „Литекс“ съмнително загуби в Монтана. Във втора и трета дивизия покупко-продажбите почти не оставят място за топката, а сивата паяжина се е разпростряла чак до контролните мачове и до юношеските турнири, откъдето черното тото се захранва с точни резултати. 

Георги Петков

И все пак напоследък Берлинската стена на публичната тайна започва да се пропуква, макар и встрани от епицентъра на мафията. Преди месец президентът на „Локомотив“ (СФ) Николай Гигов изгони девет юноши на клуба заради нагласения за 4:3 мач срещу „Спортист“ (Своге). В началото на тази седмица вратарят на „Славия“ и младежкия национален тим Сте-фано Кунчев разкри, че са му предлагани 20 хиляди евро, за да пусне „доходни“ голове по време на европейските квалификации на българските надежди срещу Австрия. А като резюме на мръсната футболна тайна прозвучаха думите на Христо Порточанов, който заяви, че президентът на БФС Боби Михайлов се е опитал да повлияе на Христо Стоичков за определен мач на националния отбор по времето, когато най-големият ни футболист се пробваше като селекционер…

Оперативно интересни – с лопата да ги ринеш!

Тарикатите от БФС отдавна са избрали папагалската теза за липсата на доказателства. И точно с нея години наред баламосват обществото и властите в пакет със заклинанието за мистичната футболна автономия. Освен това до неотдавна в Изпълкома на централата като буфер бяха събрани неколцина висши магистрати от групата на „социално слабите“ с хотели по морето, така че приятелският кръг на „четвъртите в света“ здраво се беше окопал в своята зона със специален статут и имунитет.

Костадин Хаджииванов

Последните разкрития, признания и подозрения предполагат поне самосезиране и целенасочен интерес от страна на специализираните органи, да речем БОРКОР или ГДБОП. Оперативно интересни в тази среда – с лопата да ги ринеш! Ако не друго, може да се почне с клиента на Интерпол Костадин Хаджииванов (Коце Маца), кумец на Наско Сираков и приближен до силните хора в БФС. На тепсия е поднесен и Георги Бачев, който си беше направил частен букмейкърски тим с екипа на „Локомотив“ (Мездра). Много тайни витаят и около фолкхарема на Коко Динев

А какво да кажем за нежната корупция на креатурите на Христо Ковачки в „Миньор“ (Перник), които преди два месеца разиграха детско порно срещу „Лудогорец“, като пуснаха юношите срещу бъдещия шампион за… 0:7?! С намерението да завоалират явната задкулисна сделка. Тодор Батков сам заговори за криминални резултати в „Левски“, а „титаните“ имат запазено място в сивата хроника само с три „странни“ резултата на ЦСКА – 0:3 срещу „Миньор“, 1:2 срещу „Славия“ и 2:2 във Враца…

Тото график по минути.

Не повече от десетина супер посветени във футболните потайности знаят, че непосредствено преди края на последното първенство в БФС са получени две „кървави писма“ от УЕФА, посветени на силно подозрителни мачове от „А“ група. Според запознати става дума за срещи на „Лудогорец“ и „Левски“ с тимове от Северозападна България. В тази кореспонденция, пазена на живот и смърт от външни очи, чиновниците на Мишел Платини анализират няколко „точни резултата“ минута по минута, като прилагат и съответната тото графика, отразяваща преследването на коефициентите.

Да сте чували нещо по темата? Няма как да стане, ако държавата не задейства своите законови механизми, като начало СРС-та, спрямо една нарисувана криминална среда, предизвикваща значителен обществен интерес. Така както го направиха в цяла Западна Европа, най-вече в Италия, където разплитането на паяжината стигна до капитана на националния тим Буфон непосредствено преди старта на европейското в Полша и Украйна. Да не говорим, че в съседна Турция президентът на най-големия местен клуб „Фенербахче“ вече цяла година е на топло заради манипулирани резултати, а титлата на отбора му беше отнета.

Тук обаче всички знаят, че „Миньор“ легна с децата на „Лудогорец“, но на никого не му пука. В същото време за камуфлаж тото резултатът при юношите между „Локомотив“ (Сф) и „Спортист“ беше анулиран, тъй като е без значение за голямата игра. Надеждата за катарзис е, че Христо Стоичков май сериозно се е заел със задачата да разобличи колегите си от САЩ’94, узурпирали властта в БФС. Ицо вече открито говори за черно тото, тръгващо от главата на Октопода, а това не е малко…

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *