Примата Дарина Такова: Пламен Карталов да се маха, бил е агент на тайните служби!

Дарина Такова клати стола на Карталов

  Словесна война между директора на Софийската опера Пламен Карталов и кандидатката за поста Дарина Такова се разгаря от месец насам в медиите, а в най-новата й фаза има намеци, че режисьорът е бил агент на ДС. Подобен слух обикаля от години артистичните среди. Мълви се даже, че Карталов е сътрудничил на 2 служби едновременно!

Сопраното Дарина Такова, която след 20 години световна кариера се кандидатира за неговия пост, изригна: „Нека извадят досието на този човек и да попитам защо компрометирани хора продължават да властват!“. Според нея Карталов е „стара номенклатура“ и трябва да си отиде, защото театърът не му е бащиния.

„В спектаклите му има визия, блясъци, циркаджийски еклектики, но пеенето и музиката не съществуват – изказва се певицата, настоящ вокален педагог. -Изтъква се фактът, че салоните са пълни, но на публиката хвърлят картофени обелки а я заблуждават, че яде хайвер или сьомга!“

Според слуховете шефът на Операта Пламен Карталов пял на две от тайните служби

Седмица по-рано Карталов нарича в интервю коментарите на Дарина Такова „безпомощен опит да го дискредитира“.

„Атмосферата в Операта е много напрегната! Не се зачитат правата на артистите, включва се в хора на недоволните Христина Ангелакова. Според бившата директорка, детронирана от Карталов, в трупата царял голям страх – от рязане на заплати, на премиални, от спиране на турнета в чужбина. „Не разбирам тезата, че за да бъде режисьор, Карталов непременно трябва да е директор. Тази система е порочна! Тук е необходим мениджър!“, продължава певицата.

Над 50 са артистите от различни театри, включително световни, които са се подписали в декларация до Министерството на културата. Там в края на май трябва да се проведе конкурс за нов избор на директор. Предсрочните парламентарни избори обаче изместват събитието, което вероятно ще тресе оперните среди неопределено време.

Софийската опера

Другата възможност е временният културен министър Владо Пенев тихомълком да извърши процедурата и да преизбере Карталов изцяло по лични симпатии. В бутафорията официално щяло да се изтъкне, че Софийската опера има тежка програма по честванията на 200-годишнините на Вагнер и Верди, затова не бива да има сътресения.

За да се застрахова допълнително, настоящият директор получил вот на доверие в защитна подписка от щатните си служители, която била подкрепена почти-100 % от подчинените му.

В оперните среди се мълви, че преди седмица Владо Пенев приел на среща Карталов и двамата провели 45-минутен разговор. Шефът на операта излязъл ухилен до уши от рандевуто.

„Горещо желаем националната опера да възвърне световната си слава. Под ръководството на Пламен Карталов това е невъзможно!“, се чете в откритото писмо на противниковия лагер.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

4 Отговора за "Примата Дарина Такова: Пламен Карталов да се маха, бил е агент на тайните служби!"

 1. от София.   09.05.2013 at 15:44

  Карталов назначава приятели без опит на директорски места.

  Отговор
 2. Катя Петрова   25.09.2013 at 0:32

  Абсолютно съм съгласна… в тая опера всички са наместени с връзки! Пламен Карталов трябва да зареже жалките си опити да режисира, защото доказа, че разчита само и единствено на декори и ефекти, а не на качествени гласове и артисти! Освен „Пръстена на Нибелунгите, той не показа нищо друго, което да си заслужава (впрочем тетралогията е ужасно дълга и трудна за разбиране от българската публика, така че той не е направил нищо кой знае какво велико, че да си вирт носа толкоз)

  Отговор
 3. от провинцията   26.05.2014 at 16:58

  Тази истеричка, ако стане директор на операта ще съсипе всичко, което е създадено до момента. Тя е луда и понеже я познавам до мозъка на костите и, не знам? Една използвачка и лицемерка, нямам думи.

  Отговор
 4. от провинцията   26.05.2014 at 16:59

  Като певица е много добра! Наистина е невероятна! Но като човек е пълна нула. Дори е под -0 на нивото на Мъртво море.

  Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *