Нов хитов наркотик – холандски кристали, нахлува в България

Кристалите произвеждани в България, се правят от фосфор и ефедрин

  Нова модерна дрога е на път да измести кокаина като наркотик №1 сред богатите и известните. От няколко месеца в София, а и по морето ударно си пробива път висококачествен метаамфетамин МДМА. След като завладя цяла Европа, сега дрогата чудо нахлува и в България.

Този вид психоактивен наркотичен стимулант, за разлика от предишните „реколти“ метаамфетамини, произвеждани от години в България и оказващи фатално влияние върху употребяващите го, е с нова и подобрена рецепта, която засега е неизвестна. Новият МДМА е внос от Холандия и се приема под формата на кристали, които се смесват с алкохол. Цената на грам безцветни кристали е 150 лева а количеството е достатъчно, за да прати в рая компания от трима-четирима човека.

„Докараха го в София през пролетта, но аз не взех, тъй като не вярвах, че ще има клиенти за толкова скъп МДМА. Продавал съм ниско качество метаамфетамини на 30 лева за грам. Да, но все повече клиенти на кокаин търсят холандското МДМА – на ден по седем-осем човека ми искат“, признава дилър на кокаин, опериращ в централните столични заведения. Според думите му негови конкуренти, които са заредили още през пролетта от холандските кристали, днес продават по 30-40 грама дневно. Прогнозите са, че до една година МДМА ще се продава почти колкото коката, считана за най-елитния наркотик. За популярността му по света пък помогна доста и… Мадона. Певицата кръсти така новия си албум и възпя дрогата в хитово парче.

Новият ВИП наркотик ударно си пробива път и на морето. Във Варна например холандските кристали могат да се поръчват директно от бармана в актуален нощен клуб, който забърква коктейли от МДМА и твърд алкохол за топ клиентите си.

Популярността на вносното МДМА нараства лавинообразно с всеки изминал ден и за има-няма 4 месеца вече се появиха и ментета на метаамфетамините от Холандия. Кристали, които се произвеждат в България, но се представят за внос от ниската земя, се търгуват на едро от хора на несебърския наркобос Митьо Очите. Според антимафиотите дилър №1 на метаамфетамини е мъж на име Данчо Дългия, който зарежда почти всички дилъри в София, Пловдив, а и по Черноморието. Той правел по 40-50 бона чиста печалба месечно.

Кристалите, произвеждани в България, се правят от фосфор и ефедрин. Смесват се и се изпичат в тава в печка. След което се натрошават. Химиците на Данчо Дългия, които преди това са продавали такъв наркотик в Бургас и Варна, внасят подобрение, оцветяват дрогата с бои за яйца, за да имат „запазена марка“ и за да наподобява метаамфетамина, внос от Холандия.

Дрогата се произвежда от тъй наречените „готвачи“, които са стажували в Холандия. Криминалисти твърдят, че готвач №1 на МДМА е мъж на име Петър, който е родом от Ямбол и навремето е лежал в затвор в Холандия за производство и търговия на метаамфетамини.

Ченгета твърдят, че Данчо Дългия е организирал перфектна схема за разпространение на МДМА. Представителят на Митьо Очите се е специализирал само в производството и търговията на метаамфетамини, като неговите дилъри не търгуват с друг вид дрога.

Основните разпространители на МДМА в организацията на Данчо Дългия са ученици под 18 години. Новаците са с чисто съдебно минало и не са попадали в полезрението на полицията, правейки ги идеални за продажба на дрогата. Дори някой ученик да бъде заловен, той отървава затвора заради факта, че не е пълнолетен, единствената санкция за невръстните дилъри е регистрация в полицията.

Армията от непълнолетни търговци на МДМА се снабдява с дрогата от посредници, които предоставят всяка седмица на тийнейджърите определено количество метаамфетамин, както и нов мобилен телефон. Желязно правило в организацията на Данчо Дългия е телефоните да се сменят веднъж седмично, твърдят ченгета.

Монополът в търговията с МДМА, осъществен от представителя на Митьо Очите, не е наложен безпроблемно. Само преди година Данчо Дългия оцеля по чудо в кървав екшън. Тогава разбойникът бе нападнат пред хотел „Лагуна“ в Слънчев бряг, докато паркираше луксозното си БМВ малко преди полунощ. Двама души, слезли от кола със сливенска регистрация, го атакуваха, като единият от наемниците го намушка с нож в корема и в бедрото. Дългия обаче успя да избяга от засадата и окървавен потърси спешна помощ в болницата в Слънчев бряг. След двучасова животоспасяваща операция Данчо Дългия се покри за 3-4 месеца в Пловдив, докато премине напрежението. Неофициално се твърди, че нападателите са били пратени от сливенския гангстер Йосиф Йосифов – Йоско.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Нов хитов наркотик – холандски кристали, нахлува в България"

  1. quest bars cheap   22.10.2019 at 10:14

    This is my first time pay a visit at here and i am actually pleassant to read all at one place.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *