Натиск! МВР набедиха жепейците в кражба, за да не участват в протестите

Петър Бунев

  МВР скалъпи акцията с краденото гориво точно преди нашите протести пред Министерството на транспорта. Това заяви председателят на Синдиката на железничарите към КНСБ Петър Бунев. – Той обясни, че медиите са били извикани да снимат туби с 600 л гориво, за които се предполага, че са подготвени за изнасяне от жепейци.

Журналистите пристигнали, преди да дойдат разследващите полицаи. Така всички улики, които е можело да бъдат използвани за образуване на дело, са били компрометирани. Според Бунев така управляващите оказват натиск върху железничарите. Те искат да ги сплашат, за да не участват в протестите срещу съкращенията в куриерската служба. Часове преди тях транспортният министьр Ивайло Московски заяви, че крадците на гориво са синдикалисти. „Така министърът иска да внуши, че железничарите са престьпници. Това е голяма обида за всички нас“, коментира Бунев. Той уличи в откровена лъжа твърдението на Московски, че няма да отнеме картите им за безплатно пътуване с влак.

„Не знам как ще стане това, след като те ни бяха взети и не ни ги върнаха“, каза Бунев.

Синдикалният лидер е възмутен и от изказването на вицепремиера Цветан Цветанов, който твърди, че уличените в кражба на гориво са криминално проявени. „Щом са криминално проявени, как работодателите са ги назначили в БДЖ?“, недоумява профсъюзният лидер на железничарите. Той е удивен от упорството на Бойко Борисов да запази мениджърския състав на БДЖ, който е откровено неподготвен професионално. За председателя на управителния съвет Владимир Владимиров се говори, че е завършил предучилищна педагогика. Дипломата му никой не е видял, защото в автобиографията си той е посочил само магистърска степен.

„Не е достатъчно да си изкарал курсове в чужбина, за да ръководиш компания като БДЖ – казва Петър Бунев. – На човек, който и в бакалия не e работил не може да се поверява съдбата на най-старата българска фирма. Такова упорство може да означава едно – че БДЖ трябва да се доведат до фалит, за да бъдат приватизирани на безценица“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *