Митьо Очите и Кела заровиха томахавките, за да не лежат в затвора

Пламен Дишков - Кела

  Извечните бургаски врагове Митьо Очите и Пламен Дишков – Кела сензационно са сключили примирие. Изненадващата вест за одобряването на двамата най-кръвожадни гангстери на Южното Черноморие бе съобщена от висш бургаски полицай.

Антимафиотите узнали за сключеното примирие между Очите и Кела преди около 2 месеца, когато напрежението в ъндърграунда в Бургаския регион рязко се покачи. Вълна от умишлени палежи на автомобили на хора от обкръжението на Димитър Желязков накарали криминалистите да смятат, че старата гангстерска война между Очите и Кела отново се е разгоряла.

Разследването обаче установило, че след въдворяването на Пламен Дишков в затвора в Бургас гангстерът от СИК се е помирил с Митьо Очите. Среща между заклетите врагове зад стените на пандиза не се е състояла, според ченгетата мафиотските босове на Южното Черноморие са се сдобрили чрез посредник. Досущ като печени дипломати гангстерите сключили „акт за ненападение“ – да не си мъстят за стари „кървави“ грехове и да не се топят един друг пред ченгетата и съдебните власти.

Митьо Очите

 Митьо Очите излезе от затвора преди 2 месеца, след като излежа присъдата си за пласиране на дрога по Южното Черноморие. Впоследствие обаче морският Ал Капоне бе арестуван заради заговор с Антон Петров – Хамстера за убийството на шефа от ГДБОП Валентин Цоновски и след като бе освободен, офейка в чужбина със семейството си. Свободен въздух съвсем скоро ще диша и Пламен Дишков – Кела, след като преди седмица Върховният касационен съд отмени присъдата му от 20 години пандиз за убийството на месарския бос от Бургас Димитър Стаматов – Мастара, който бе ликвидиран през 2001 г.

Месеци след разстрела на Мастара уличеният като поръчител на екзекуцията му Пламен Дишков – Кела офейка от България, за да избегне ареста си.

Дотогава Кела бе представител на групировката СИК в Бургас и водеше жестока гангстерска война с представителя на ВИС-2 за Южното Черноморие Митьо Очите. В Бургас дори се твърдеше, че Дишков е поръчител на бомбения атентат, при който през 2001 г. загина съпругата на Митьо Очите – Тинка.

Войната между Кела и Очите коства смъртта на десетки бандити от низшия ешелон на морския ъндърграунд, двамата гангстери взаимно си бяха поръчали и убийствата.

Срещу Пламен Дишков – Кела бяха извършени два неуспешни атентата, а стрелец на групировката СИК не успя да улучи Митьо Очите. След бягството на Кела през 2002 г. Димитър Желязков се утвърди като бос №1 на мафията в Бургас, но царуването му приключи безславно през 2007 г. след зрелищен арест.

Преди месеци, когато Пламен Дишков – Кела бе заловен в Португалия и бе екстрадиран в България, мнозина пророкуваха, че старите врагове отново ще се хванат гуша за гуша. Прогнозите обаче бяха опровергани – съперниците заровиха томахавката, за да не лежат в затвора.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *