Люлинският наркобос Мирослав Пелтеков – Мирката живее в Холандия откъдето дирижира трафика на дрога

Кокаин за 100 млн. лв. е открит в комбайна на пристанището в Русе

  Рекордното количе­ство от 67 килогра­ма кокаин, което бе за­ловено преди седмица на пристанище Русе, е собственост на тайн­ствения люлински наркобос Мирослав Пелтеков – Мирката.

 Зашеметяващите кила дрога, открити в комбайн втора употреба от митни­чари и екип на ГДБОП, са купени още преди 3 месеца от люлинския нар­кобос, като за доставката отговаряли нигерийски гангстери. Коката е взета от перуанци, като според полицейски източник цялото напазарувано количество било близо 250 килограма. Има съмнения, че една от пратките вече е стигнала до крайната си цел – прис­танището в Ротердам, а заловената дрога в ком­байна е представлявала втората партида с чисто качество кокаин.

 Мирослав Пелтеков – Мирката живее от година и половина в Холандия и според родните антимафиоти е успял да се сдружи с местен наркокартел.

 До този момент родните служби за сигурност нямат данни, че Мирката е бил фактор в международния трафик на дрога, той пазарувал малки количества – между 3 и 5 кила кокаин и контролирал само родния пазар на бял прах.

Бойко Борисов на мястото на събитието, където митничарите в Русе откриха 67 кг. кокаин, скрит в тайник в комбайн

  Мирослав Пелтеков – Мирката нашумя покрай заповедта за арест на Христо Вартерян – Ицо Исуса, с когото навреме­то бяха близки прияте­ли. Люлинският гангстер Мирката също е прибли­жен до Таки, а конфликтът му с Исуса е личностен и е свързан с жена. През 2004 г. Ицо Исуса поръча бомба, която бе взривена в дома на Мирослав Пел­теков, като още тогава от МВР лансираха версията, че двамата най-влиятелни гангстери в „Люлин“ вою­ват за дрога

През 2010 г. Мирослав Пелтеков – Мирката реши да избяга от България и се установи за постоянно в Холандия, като пове­ри бизнеса си на Росен Кръстев – Стъкларя. Към днешна дата групировка­та на Мирката и Стъкларя контролира около 50 дилъри на кокаин и в София, като всичките доставчици на дрога са от „Люлин“.

 Най-голямата акция сре­щу групировката на Мир­ката бе проведена през есента на 2010 г., когато бяха арестувани пласьор­ите Илиян Ортачийски – Деветопръстия, Фъри, Ачката, Косата и още пет-шест човека от обкръже­нието им с цветисти прякори. Повод за арестите на групата, отчитаща се на Мирката, стана заловено количество от 15 килогра­ма хероин и 4 кила кокаин на Капитан Андреево.

 Според информация, преди около 3 месеца Росен Кръстев – Стъкларя, дясна ръка на Мирката, е бил в Южна Америка, уж по бизнес дела. Вероятно точно то­гава Стъкларя е уреждал доставката на комбайна с кокаин от Аржентина за Холандия през българ­ската граница. Преди да нашуми като наркобос, Росен Стъкларя нашумя с грандиозен удар – кражба на товарен камион, пълен със скъпа черна техника на „Пайниър“. Телевизори, уредби и плазми на обща стойност близо 10 милиона лева бяха разпрода­дени за дни от люлинска­та бригада.

 Стъкларя обаче се изпокара с ортака си Дидо Тулумбата, който, вбесен от малката печалба, пре­даде партньора си. За­ради това Стъкларя се преориентира към бизнес с дрога, а Тулумбата за­почна да краде кранове и скъпа селскостопанска техника.

 Според ченгета сериоз­ното количество заловена дрога ще доведе до огро­мно напрежение в подзем­ния свят. Очаква се вълна от кървави екзекуции на по-ниско и средно ниво. Възможно е и да падне голям бос, както преди 10 години при идентичен случай бе застрелян Поли Пантев.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *