Киро Японеца върти контрабандните цигари на ГЕРБ

Киро Японеца

  Роми от „Факултета“, контролирани от бодигардове на Кирил Киров – Японеца, са основните пласьори на контрабандните цигари по пазарите в София, твърди източник от МВР. От незаконната дейност бюджетът губи по 3 млрд. лв. на година.

Заради масовата нелегална продажба новото правителство уволни шефа на столичната полиция Валери Йорданов, който не успял да се справи с контрабандата.

„Йорданов е свестен човек, но от горе не му даваха да работи. Откакто ГЕРБ са на власт, Киро Японеца не се занимава с хероин, както преди. Ориентира се към контрабандните цигари, но на

Незаконните цигари предлагани от роми по пазарите

ниско ниво. По каналите за нелегален трафик минават цигари в контейнери транзит, но много от тях остават в България. Така се формира печалбата на управляващата партия, която го закриля. Японеца държи най-много роми, които продават тези цигари на дребно“, твърди ченге от София.

На Женския пазар от няколко години насам печалбата от цигарите прибирали двама от бодигардовете на Киро Японеца.

Над 150 души от кв. „Факултета“ всеки ден пътуват дотам, за да пласират нелегалната стока. Японеца оставал на сянка, за да не се прави връзка с него. Ченгета дори правили няколко разработки за събирачите на печалбата от контрабанда в София, но те били спирани нагоре и по тях не се е работело ефективно.

Все пак на столичните пазари „Кирков“ (Женския), „Красно село“ и „Дружба“ често били забелязвани да идват с мерцедеси двамата охранители на Японеца, които напоследък го раздавали крупни бизнесмени.

Ексшефът на столичната полиция Валери Йорданов

Преди години името на Японеца се свързваше предимно с трафик на хероин, но след двата опита за убийство срещу него той се оттеглил постепенно от този бизнес.

„През деня прибират парите от цигарите, вечер гуляят със синовете на Киро по най-скъпите чалга заведения“, разказва източникът ни, но не споменава имената им, за да не бъде разкрит.

Потвърждава и съмненията, че мафиотът е нещатен сътрудник на полицията има чадър над престъпните му дейности.

След падането на ГЕРБ от власт Киро Японеца не се е връщал в България, се разбра още. През по-голямата част от годината той живее в чужбина. Инвестира парите от незаконните дейности в недвижими имоти.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *