Как Цветан Цветанов скрои хитър номер на Искра Фидосова

Цветан Цветанов и Искра Фидосова

  Тихата война между вътрешния министър Цветан Цветанов и шефката на правната комисия на ГЕРБ Искра Фидосова е причина за ареста на депутата Димитър Аврамов, доверява пред запознат с отношенията им народен представител.

Фидосова и Цветанов са в открит конфликт от година насам.

За никого в партията на Бойко Борисов това не е тайна. Самият той се наложило да помирява вицето си и най-доверената си депутатка, но утихването на конфликта продължило твърде кратко.

Двамата били и неформални лидери на най-големите лобита в парламентарната група на ГЕРБ. Улисан по циркаджийските акции на МВР обаче, Цветанов изпуснал контрола на Фидосовото лоби и то взело превес както в прокарването на поръчкови и добре платени закони, така и като влияние в структурите в страната.

Искра Фидосова

Точно с тази война между Цветанов и Фидосова депутати свързват ареста на колегата си Димитър Аврамов. Той е сред най-доверените лица на Искра Фидосова. Двамата са от Монтана, а бизнесменът Димитър Аврамов бил лично препоръчан от Фидосова за депутат от ГЕРБ.

„Земеделецът Светослав Илчовски минава за гербаджия. В Кнежа хората разказват, че много пъти е помагал на партията преди избори.

Изключително близък е с депутата Светлин Танчев от Червен бряг. Той е пожарникар като Бойко, но е от кръга на Цветанов. Сигурен съм, че точно той е използван, за да сготвят човека на Фидосова Димитър Аврамов. За него се знаеше отдавна, че взема пари, само са чакали момента“, разказва източникът ни от парламента.

Според него Цветанов отдавна е събирал уличаващи данни и компромати за Димитър Аврамов и за Искра Фидосова. Вътрешният министър решил да хлъзне монтанското протеже на конкурентката си в партийните битки в ГЕРБ, за да й покаже, че ако не слуша, и нея ще я настигне тази съдба.

Цветан Цветанов

Битката между Цветанов и Фидосова се разгаря още повече преди совалките за избор на нов Висш съдебен съвет. И двамата искат да вкарат там повече свои хора, които да им служат в близките години.

Фидосова и Цветанов лобирали за свои хора пред Бойко Борисов, но премиерът пожелал да не се меси, защото и без това този състав на BBC бил подчинен с компромати.

Източници от Монтана разказват, че Фидосова се снижила рязко след ареста на протежето си Димитър Аврамов.

Няколко пъти публично негодувала срещу Цветанов и използването на МВР във вътрешнопартийните битки.

Веднага щом парламентът излязъл в почивка, тя отпрашила за Сърбия, където се срещала с доверени лица, политици и бизнесмени, които лобирали пред нея за поправки в закони. След ареста на Димитър Аврамов тя станала и много по-предпазлива.

Избягвала дълги разговори по мобилните си телефони и страняла от хора, които могат да я компрометират или предизвикат да говори за корупция.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *