Искра Фидосова в нов корупционен скандал – изпращат я на прокурор

Искра Фидосова взела 150 бона заем от „Титан“, без да ги декларира и плати данъци

  Искра Фидосова е взела 150-те бона от сметопочистващата фирма „Титан“ не като наем за имот, както бе известно досега, а директно като заем. Това става ясно от платежния документ, който бе разпространен от Легия „Антимафия“.

Още през 2011 година Яне Янев разкри далаверата на ГЕРБ с финансиране на партията от приближени фирми чрез Фидосова, но тогава бе известно, че бившата депутатка от ГЕРБ е взела парите като наем. Всъщност тя е извършила и данъчно престъпление, защото в декларацията й пред НАП няма вписана сумата, която е получила по банков път, както става ясно от документа. Точно затова сигналът в прокуратурата срещу Фидосова ще бъде придружен с писмо до „Баорзу.

Емил Димитров - Фаса

Платежното носи датата 15 декември 2007 година, когато партия ГЕРБ вече е регистрирана, а Фидосова заема висок пост в йерархията.

„Далаверата със 150-те хиляди е само капка в морето. След това сумите са давани на ГЕРБ без всякакви документи, въпреки че нито Бойко Борисов, нито Фидосова, нито „Титан“ дават обяснение за това. Всъщност собствениците на ЦСКА „Титан“ са дали много повече пари в черната каса на бившите управляващи, но са взели от Столичната община и от държавата десетки милиони благодарение на ГЕРБ“, разказва наш източник, който твърди, че дребната далавера на ГЕРБ чрез Фидосова излиза наяве благодарение на Емил Димитров – Емо Фаса, който е в немилост пред Цветанов и Бойко Борисов.

Собствениците на ЦСКА „Титан“ и Емо Фаса имаха пресечни точки точно около управлението на червения клуб. „Титан“ имаше и голяма заслуга за ГЕРБ по време на протестите.

След като улицата помете правителството на Бойко Борисов, от партията му спретнаха контрапротест. На него основно място заемаха мургави работници с оранжеви жилетки, които признаваха без свян, че са инструктирани да дойдат, „за да правят калабалък и да подкрепят бате Бойко“.

Те бяха лично наглеждани от единия собственик на „Титан“ и ЦСКА – Димитър Борисов – Гърнето, който е близък и с Котараците покрай пернишкия им произход.

Това не е единственият корупционен скандал, в който е замесено името на Искра Фидосова. Тя бе посочена и от изнудвания земеделец Светослав Ил-човски, който намекна, че корумпираният депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов не е сам в изнудването. Основният коз на адвокатите на Аврамов е точно връзката на Фидосова с рекета над бизнесмени, парите от който тя вкарва в черната каса на ГЕРБ.

Запознати предполагат, че точно затова не е декларирала заема, който е получила от „Титан“. Причината е прозаична – парите не са за нея, а за партията.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

4 Отговора за "Искра Фидосова в нов корупционен скандал – изпращат я на прокурор"

 1. Румяна   23.04.2013 at 11:46

  Сигурно мъж е дал тези пари. Като има глупаци, какво е виновна жената? Ако и трябват пари за да стане по-красива, по-добре да не яде много, та да стане елегантна и секси!

  Отговор
 2. Boris   27.04.2013 at 16:56

  а за гората дето изсече по северозападна България няма ли кои да я привлече на разпит

  Отговор
 3. chenko   27.04.2013 at 17:45

  ave zashto kachvate klipcheta pri tia pedali vbox7 …. gledat .. SAMO ot Bulgaria

  Отговор
  • антон   09.05.2013 at 21:51

   Защото обичаме да ни гледат българи.

   Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *