За убийството на Юри Галев полицията обвинява “Килърите”

Петър Стоянов - Сумиста (вляво), Васил Костов-Кеца и Георги Петков-Дачи

  Разследването на убийството на самоковския бизнесмен Юри Галев е сбъркано от самото начало и истината за него едва ли някога ще излезе на бял свят. Това твърдят отлично запознати източници.

МВР и лично вътрешният министър Цветан Цветанов се опитват да натопят за убийството на президента на футболен клуб „Рилски спортист“ дежурните заподозрени Янко Попов-Туци, Петър Стоянов-Сумиста и Васил Костов-Кеца. Сега те са главни герои по делото „Килърите“ в Окръжния съд в Шумен.

След разстрела на Юри Галев те бяха задържани, но Софийският апелативен съд ги пусна с най-леката мярка „подписка“. Причината беше липса на доказателства. Цветанов моментално направи изявление, че: „Съдът се погаври с труда на полицаите и разследващите и не даде шанс на това дело да продължи“.

Юри Галев

Според отлично запознати обаче разследването на убийството на Юри Галев е тръгнало в грешна посока, след като е заложило върху справка за използването на пет предплатени симкарти. Извлечение, предоставено от мобилен оператор, показва, че от тях са провеждани разговори преди и след убийстовото на бизнесмена. Няма обаче категорични доказателства кой точно е ползвал въпросните карти. Нито една от тях не е записана на името на някой от обвиняемите по делото „Килърите„, които МВР се опита да натопи и за разстрела на Галев. Трябва да се уточни също, че не са открити и телефоните, в които са използвани картите, допълват източницитe..

Както е известно, на мястото на стрелбата срещу президента на ФК „Рилски спортист“ бяха намерени пластмасова бутилка от минерална вода и няколко цигарени фаса. От шишето е взета мирисова следа, а също и пръстови отпечатъци. Разследването първоначално сочи като физически убиец Георги Петков-Дачи, но взетите проби не съвпадат с неговите данни. Оказва се, че и ДНК пробата, взета от фасовете, открити на мястото, също се разминава с неговата. Балистичната експертиза на гилзите, събрани на местопрестъплението, показва, че те не са изстреляни от автомата, с който според ченгетата е стреляно срещу Галев. Друго оръжие не е открито до момента. От мястото, където е стоял стрелецът, не са иззети биологични следи. Според експерти това е било невъзможно, защото цяла нощ е валял проливен дъжд. Юри Галев бе обсипан с куршуми от автомат „Калашников“ през юни 2010 г., докато пътува с колата си между курорта Боровец и село Бели Искър.

През последните години полицията не успя да разкрие нито едно убийство на футболен шеф. Не е известно кои са организаторите и извършителите на разстрелите на Илия Павлов, Георги Илиев, Александър Тасев. Не бяха открити и стрелците срещу Манол Велев.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *