Домът на циганския тартор Любо Къдравия накичен с плакати на Бойко Борисов

Любомир Илиев - Любо Къдравия

  Ромският тартор Любомир Илиев-Къдравия от Костинброд вече няма проблеми с правосъдието, стана ясно от източници в Съдебната палата. Това е станало след серия срещи между него и близки до ГЕРБ бизнесмени с огромно влияние върху политиката и съдебната система.

Къдравия беше арестуван през януари тази година като поръчител на 3 убийства. Сред мишените му били прокурорът Олег Янев, вуйчото на Азис Ицо Папата и Цветелин Кънчев.

Основният свидетел срещу него беше Христо Върбанов-Папата, който също е ромски тартор от Костинброд. Той разказал в полицията, че грузинец се свързал с него и му изпял, че Къдравия е платил за смъртта му.

Ицо Папата

Когато ченгетата нахлуват в дома на Любомир Илиев в Костинброд, се натъкват на многобройни рекламни материали на ГЕРБ, както и на плакати с лика на Бойко Борисов. Още тогава враговете на Къдравия се усъмниха, че ще му се случи нещо лошо, защото той неведнъж е парадирал с връзки на високите нива в управлението.

Месец след ареста му за мокрите поръчки той излиза на свобода, като предварително дава показания срещу вуйчото на Азис – Ицо Папата, който е негов основен враг.

През април Христо Върбанов е арестуван, защото е изнудвал Любо Къдравия и друг местен ромски тартор. Според прокуратурата Папата е искал пари от тях, за да се прекрати разследването.

Папата е в ареста и до днес за разлика от върлия фен на ГЕРБ Любомир Илиев-Къдравия. Обвиненията срещу него вече са снети и той e на свобода. Освен това строителните му фирми продължават да печелят обществени поръчки от министерства и общини, в които управлява ГЕРБ. Така войната между циганските барони приключва с победа на бизнесмена, в чийто дом от многобройни плакати свети ликът на Бойко Борисов.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *