В къщата – палат на Георги Гергов избрали Сотир Цацаров за Главен прокурор

Георги Гергов

  Преди месец в пловдивското село ягодово с мръсна газ влизат няколко черни луксозни коли и джипове. Местнитe жители не са изненадани, защото, често са виждали подобна гледка и обикновено знаят къде ще спрат скъпите автомобили. Адресът е известен от години – къщата на техния съсед, бизнесмена Георги Гергов, който е и председател на: областната и градската организация на БСП в Пловдив. Тя пък е една от най-големите партийни структури в страната.

Палата на Георги Гергов в село Ягодово, Пловдивско

Партийната му принадлежност в случая е от изключително значение, защото гостът не е кой да е, а най-големият душманин (поне на думи) на червената партия – самият премиер Бойко Борисов. Той остава в къщата на Гергов няколко часа. Според източници, които са изключително близки до пловдивския бизнесмен, темата за разговор е била една-единствена – кандидатурата на Сотир Цацаров, шеф на Окръжния съд в Пловдив, за поста главен прокурор. Изглежда, че двамата иначе върли политически противници са се обединили около нея, защото няколко дни след рандевуто Цацаров официално е издигнат като кандидат за този пост.

Неговото име се спрягаше от няколко месеца, но нашите източници твърдят, че окончателното решение е взето именно в къщата, която виждате на снимката, по време на срещата между Борисов и Гергов. Все още не са известни параметрите на сделката обаче. Досега се знае само, че и това управление, въпреки че се води за дясно, е доста щедро към бизнесмена, който от двадесет години е любимец на всяка власт.

Що се отнася до Цацаров, Висшият съдебен съвет прие едва ли не специални правила, за да бъде избран за главен прокурор, и името му бе почти предварително обявено като победител.

Другите две кандидатури бяха издигнати в последния момент, колкото да се каже, че има състезание. Според източниците изборът вече е направен след посещението на Борисов в село Ягодово. Друг е въпросът как Брюксел ще погледне на тази сделка, може би най-скандалната от всичко, което се случи в съдебната власт през последния месец. А то никак не бе малко.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *