Веселин Маринов върти бизнес с контрабанда на цигари

Веселин Маринов

  Блудкавите балади за любов и вино на Веселин Маринов може и да радват пенсионерите, но не на това се дължи финансовият възход на трубадура на МВР. Колеги на естрададжията от Полски Тръмбеш отдавна шушукат под сурдинка, че Веско Маринов върти солиден бизнес с контрабанден внос и износ на цигари в последните 3-4 години.

Обвиненията срещу вечно потния изпълнител засега не са подкрепени с безспорни доказателства, но пък клюката е придобила широка популярност дори сред обитателите на престъпното блато в България.

„Веско е на високо ниво в контрабандата на цигари, които влизат, без да бъдат обмитени от България в Гърция. Става въпрос за износ на цигарите „RR“ и „Филипс“, които се произвеждат нелегално или в Румъния, или в Турция. Цигарите се изнасят за Гърция, като масово се говори, че Веско Маринов организира излаза на поне два тира с цигари месечно за Гърция през гранично-пропускателните пунктове. В тази афера участва и мастит бизнесмен от Стара Загора, на чиято сватба Веско Маринов е пял, както и висши митничари от Свиленград. Някои споменават даже името на Иван Петров от Хасково…“, разкрива пред „Уикенд“ „добре облечен бизнесмен“, който навремето също се е занимавал с контрабандна дейност на цигари, само че по море.

Други информатори от ъндърграунда пък твърдят, че Веско Маринов имал силни позиции в Хасково, Стара Загора, Свиленград и Харманли, където се въртели схеми с папироси. Първоначално Веселин Маринов въртял дребна контрабанда, като пласирал нередовно вкараните папироси от Сърбия и Турция на ромски барони.

Те от своя страна наемали павилиони на общинските пазари в големите градове, където пласирали цигари на черно. „Веско Маринов и съратниците му вкарваха от Сърбия цигари от марката „LM“ – 100 мм. Цената на пакет от тази марка на едро идваше на циганите по 2,50 лева

Ако обаче си поръчаш повече от 100 стека, пада на 2,20. Ромските търговци шиткаха цигарите на 3 лева. От МВР обаче проведоха няколко акции на Женския пазар в София и на още две-три места, някои медии написаха за схемата, без да съобщават, че тя е измислена от Веско Маринов, и далаверата пропадна. Сега схемата е друга и носи много повече доходи на певеца“, казват запознати.

Те са на мнение, че Веселин Маринов за кратко е включил в аферата с нерегламентиран внос на цигари и бившата си съпруга Цветанка. Тя внасяла платове от Турция, а покрай тях – и папироси. Разбира се, точно тези твърдения не могат да бъдат доказани, но пък е показателен фактът, че веднага след като Маринов пропъди невярната Цветанка, тя преустановила честите си „бизнес“ визити до Турция и спряла да урежда вноса на платове.

Любопитен детайл е, че вносът на платове минавал през ромски фирми.

Така дори пратката с нерегламентирани цигари, скрити в камионите между платовете, да бъде заловена, данъчно-ревизионният акт се пишел на ромите. „Ходи събирай пари от циганите – те закриват фирмата, а прокуратурата даже не им повдига обвинения, защото се знае, че няма как НАП да си събере вземанията“, коментират митничари, запознати с контрабандните схеми на Веско Маринов.

В най-новата схема с цигари, в която участва трубадурът на МВР, ромите отново са поставени на позицията „бушони“. Два от камионите, с които се изнасят цигари за Гърция, се водят на цигански фирми. От контрабандата за мургавите съратници на Веско Маринов и ортаците им остават по 10-20 стотинки на кутия. Печалбата на контрабандистите пък е около 1 лев. Според най-груби сметки само от контрабандата на цигари „RR“ Веселин Маринов печели по около 100 000 евро месечно, които инвестира в имоти.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *