Варна скочи срещу Лиляна Павлова заради незаконен палат на Котарака Сталийски

Лиляна Павлова

  Незаконен строеж до Делфинариума боде очите на варненци от половин година насам, сигнализираха пред журналисти екоактивисти от морската столица.

Близкият авер на Бойко Борисов Сашо Сталински наследил вила в района и решил да си спретне палат, за да гледа морето сутрин, когато е във Варна.

Далаверата лъсна на бял свят благодарение на скандала между бившия кмет Кирил Йорданов и ГЕРБ. Когато от партията на Борисов и Цветанов оттеглиха доверието си от него, Йорданов наредил проверка на общината за строежа в Морската градина до Делфинариума.

Александър Сталийски

Инспекторите установили, че имотът е наследствен на Сашо Сталийски и той е поръчал на строителна фирма да направи подобрения, които не са законни и няма разрешително за това. Оказало се, че Министерството на регионалното развитие през 2012 година дало зелена светлина само на козметичен ремонт, но проверката на място установила драстични разминавания с документите. Строителната фирма, която извършва незаконния строеж, е на Антон Краус, който е близък приятел на Сашо Котарака, фирмата не е разкрила строителна площадка и не спазвала задължителните директиви.

„Ремонтът на сградата се превърна в ново строителство, което замърсява Морската градина. Тук нямат право да строят, но го правят по най-наглия начин. Въпреки протестите продължават да строят незаконно и няма кой да ги спре“, възмущава се екоактивист от Варна.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *