Братът на Стоичков – Цанко, отрича родителите му някога да са притискали Камата за пари

Цанко Стоичков

  Алчни роднини били в основата на семейната война в клана Стоичкови, която припламна отново покрай премиерата на автобиографичния филм за футболната легенда Христо Стоичков. Около тази версия се обединиха няколко близки до популярното семейство хора, до които се допитахме.

Сложните и заплетени отношения между носителя на „Златната топка“ и родителите му Пенка и Стоичков са публична тайна години наред. Проблемът лъсна зловещо през лятото на 2008 г, когато майката на Камата не сдържа горчивината и изплю камъчето пред цялата държава: футболната звезда е скъсал всякакви връзки със семейството си, а кракът му не е стъпвал почти 20 години в родното му Ясно поле.

Майката на футболния милионер, леля Пенка

Оттогава досега се изнизаха четири години, но леля Пенка и чичо Стоичков, отгледали и дали на света един от най-големите таланти на зеления килим, и до днес не мелят брашно с чепатия си наследник. Старите Стоичкови гонят вече седемдесетака, но вместо да живеят в лукс и разкош, подсигурен от син милионер, продължават да се трудят за насъщния по начина, по който са го правили цял живот – отглеждайки животни и орейки нивите си в Ясно поле.

Жилавите земеделци не се появиха нито на гала премиерата на „Стоичков -истината за легендата“ в София на 30 октомври, нито на последвалата в Пловдив – няколко дни по-късно. Още по-срамното обаче е, че в 90 минутната лента няма и кадър, няма и изречение, няма и половин дума за леля Пенка и чичо Стоичко. Така лъсна тъжната истината – Камата просто не брои за живи своите родители!

Цанко, малкият брат на Христо Стоичков, с когото се свързахме за да коментира скандалното отсъствие на майка си и баща си от филма, се опита да защити честта на фамилията.

Христо Стоичков

„Какво да ви кажа? Жалко е наистина. Със сигурност на нашите не им е приятно, болно им е. Но не мога да си кривя душата, майка и татко все пак имат едно филмово участие. Докато брат ми играеше за „Чикаго Файър“, в Пловдив идваха да ги интервюират и снимат. Но за биографичния филм явно брат ми така си е решил“, обясни малкият Стоичков.

Неговата версия за дрязгите във фамилията отрича тиражираните клюки, че Камата се е смразил с родителите си, задето двамата непрекъснато го цицали за пари. „Аз се заклевам пред вас с ръка на сърцето – нашите никога не са искали пари от брат ми. Представяте ли си го баща ми, 41-ви набор, човек, възпитан в друго време и живял в друга ера, да се моли на Ицо?! Това няма как да стане! Аз съм този, който, когато е имал нужда, е искал помощ от брат си. Това не е тайна и си го признавам“, категоричен бе бившият футболист, който не успя да пробие на терена заради вечните сравнения с Христо.

По думите му преди години Стоичков многократно настоявал да изсели родителите си в Испания където да им подсигури достойни старини. „Но те всеки път му отказваха. Такива са си, не могат да се отделят от земята си, от поминъка си, от корените си“, казва още малката Кама.

Самият Цанко и съпругата му Мария са присъствали на премиерата на „Стоичков – истината за легендата“ под тепетата. А уши сред ВИП гостите потвърждават версията, че на Модерния ляв му е дошло до гуша от някои представители на пловдивската рода.

„Пръкнаха едно-две „зрънца“, които веднага му се лепнаха като гербови марки – кого да спонсорира с пари, кого да уреди с работа… Ицо е в правото си да не ги тачи, в крайна сметка не е длъжен на всички до девето коляно! Сигурно заради алчните си роднини по линия на майка си и баща си се е отчуждил и от тях“, коментирали помежду си присъствалите на събитието. За него освен леля Пенка и чичо Стоичков покана не получили и Сава Савов.

За по-младите ни читатели ще уточним, че това е първият треньор на Камата, който го приема в отбора на „Хеброс“ (Харманли), когато е още хлапе през далечната 1982 г.

Бай Сава, който вече е на достолепна възраст, се принудил да кисне повече от час пред киносалона в пловдивския мол, докато бъде допуснат да изгледа лентата.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *