Братовчед на Трактора ограби Златко Боретата!

Алексей Петров - Трактора

Мафиотският бос Златомир Иванов – Баретата, който наскоро бе осъден на 8 години затвор като ръководител на наркогрупировката „Фирмата“, е на път да изгуби не само свободата си, но и най-доходния си легален бизнес – охранителния.

Бившият командос вече загуби част от дяловете си в дружеството за охрана „Аркус Сигурност“, които продаде по свое желание на екссъдружници, за да не бъдат конфискувани авоари на фирмата в полза на държавата. Има обаче и нелоялни ортаци на Златомир Иванов и както читателите ни вече се досещат, такъв е бившият му колега от отряда на баретите Алексей Петров.

Още преди 4 години Трактора тихомълком успя да сложи ръка върху пирдопския клон на „Аркус Сигурност“ чрез своя братовчед Турхан Карачобан. Родственикът на Алексей Петров от години тероризира град Пирдоп и макар че „Октоподите“ отдавна са загубили влиянието си в подземния свят, не такъв е случаят с Турхан.

Турхан Помака, както наричат местните дръзкия гангстер, отдавна стои на входа и на изхода на няколко минно-добивни дружества в региона чрез охранителната си фирма, управлявана навремето от Златко Баретата.

„Когато Баретата беше арестуван, Трактора го принуди да сключи сделка с Турхан. Така Златомир закри „Аркус Сигурност„, а вече подписаните договори за охрана бяха наследени от новопоявила се фирма – двойник, която е еднолично управлявана от родственика на Алексей Петров“, разкрива източник. Фирмите-двойници на Турхан Помака носят наименованието „Аргус“ и макар никога да не им е правена детайлна данъчна проверка, местните смело твърдят, че една от дейностите й е свързана с укриването на данъци и кражбите на ДДС.

Златомир Иванов - Баретата

  Основният бизнес ма Турхан Помака обаче е свързан с лихварската дейност и с ударното заграбване на земеделски площи и апетитни терени. Незаконен дърводобив, източване на вече приватизирани предприятия чрез охранителни фирми, наети да пазят имуществото и дори далавери с военни обекти – това е само част от мащабната мафиотска дейност, контролирана от Турхан Помака. За него работят над стотина въоръжени здравеняци, сред които има и десетина гавази от тетевенския регион, командировани в Пирдоп за нуждите на мафиотската задруга.

Турхан Карачобан завладява Пирдоп още преди десетилетие, когато започва възходът на Алексей Петров в службите за сигурност. Първоначално Трактора прибира при себе си своя родственик в София и го поставя на видно място в криминална структура за връщане на откраднати автомобили след платен откуп от собственика. През 2000 г. обаче Турхан Помака прави грешка и е арестуван с белязани банкноти прибрани от собственик на луксозно возило. За да не пострада имиджът на застрахователното дружество „Левски Спартак“, което все още не е преминало фиктивно в ръцете на еврейска компания, Турхан е пропъден от братовчед си.

Малко по-късно обаче Алексей Петров дава втори шанс на родственика си – командирова го при своя някогашен колега от отряда на баретите Златомир Иванов. Така Турхан става важен началник в „Аркус Сигурност“, а впоследствие е назначен за отговорник на пазарджишкия и пирдопския клон на охранителната фирма.

„Златко Баретата го изучи, а накрая Турхан му открадна фирмата по нареждане на батко си“, категорични са в ъндърграунда за начина, по който през 2008 г. Златомир Иванов губи контрола върху част от собствената си охранителна фирма „Аркус Сигурност“.

През есента на 2009-а Турхан Помака привлече вниманието дори на вътрешния министър Цветан Цветанов. Една от първите задачи на МВР шефа бе да отстрани началника на полицията в Пирдоп Иван Бочуков заради съмнителните му контакти с мафиоти. Цветанов остана втрещен, че офисът на фирмата на Турхан „Аркус“ се помещава в сградата на местното полицейско управление. Последва масова чистка, в която бяха изгонени не само тогавашното ченге №1 Иван Бочуков, но и още десетина полицаи – до един на хранилката на Турхан Помака

Днес отстранените ченгета са част от „мениджърския екип“ на силовата структура на Турхан Карачобан, а бившият полицейски началник Бочуков отговаря за събирането на лихвите.

Бившето ченге се грижи и за приятелството на Турхан с новоизбрания кмет от БСП Цанко Цанов, който възроди секналата временно практика всички обществени поръчки да се дават на родственика на Алексей Петров.

Друг скандален детайл от дейността на пирдопския феодал е фактът, че той все още се води служител хем на ДАНС, хем на ГДБОП.

„Докато Алексей Петров бе началник на службите за сигурност, Турхан си издейства апетитни назначения и се сдоби с две безсрочни карти. Впоследствие Карачобан бе отстранен от ГДБОП и от ДАНС, но не предаде картите си и до днес рекетира местни бизнесмени, легитимирайки се като важно ченге“, потресени са изтормозените пирдопчани.

Светъл лъч за тях е скорошната заповед на МВР шефа Цветан Цветанов за проверка на дейността на местния феодал. Цветанов бил информиран, че Турхан Помака вдига чутовен палат на брега на язовир Душанци. Назначена е проверка как така е разрешено незаконното строителство и вероятно масивното имение скоро ще бъде бутнато.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *