Бившата пиарка на Мирослав Найденов – Кристина Спасова купува разработени сайтове на кило

Кристина Спасова

  Скандалната новобогаташка Кристина Спасова, бивша пиарка в Земеделското министерство, ударно купува разработени сайтове. Това разказаха собственици на интернет страници, към които напористата дама е отправила оферти. Тя избирала такива, които имат огромен брой посещения, без значение от тематиката им. Директно предлагала да поеме финансирането им.

Името на Кристина Спасова нашумя, след като се оказа, че фирмата й „Кей Ем Ком“ е спечелила договор за 47 500 лв. с аграрното министерство за популяризиране в социалните мрежи на Програмата за развитие на селските райони. Оказа се, че въпросната „Кей Ем Ком“ е регистрирана по-малко от три месеца преди да се обяви поръчката и само няколко дни след като Спасова се оттегля от Агенцията за храните, където е пиар.

Miroslav Naidenov-

След като гръмна скандалът, младата пиарка започна да обяснява, че е предложила специалисти, които могат да обезпечат договора. Тя твърдеше, че са заложили рекламна кампания във всички големи агросайтове. Сега, след като прокуратурата започна проверка се оказва, че Спасова се е разтичала да купува сайтове с голям брой посещения.

Според ангажиментите й към Земеделското министерство, тя самата трябваше да създаде сайтове и да докаже голяма посещаемост в тях. Според източниците затова сега Спасова се е засилила да купува интернет страници, за да изпълни изискванията и да се измъкне от разследването на прокуратурата.

Наскоро Спасова дори пусна отчет за начина, по който е рекламирала Програмата за развитие на селските райони във Фейсбук и туитър. Експерти обаче твърдят, че от публикувания отчет не става ясно къде са отишли 47-те хиляди лева.

Мирослав Найденов и Кристина Спасова (крайната вдясно)

В края на миналата седмица земеделският министър Мирослав Найденов трябваше да дава обяснения пред парламентарната комисия за борба с корупцията по скандала с бившата си служителка. Липсата на кворум обаче осуети изслушването.

Въпреки крехката си възраст и семпъл професионален опит Кристина Спасова натрупа в рекордно кратък срок големи имоти. Тя се сдоби с луксозни офиси за над 330 хил. лева. Парите са изплатени само за 7 месеца, рекорд, за който връстниците на 25-годишната Кристина дори не могат да мечтаят. С това обаче далеч не се изчерпва материалното благополучие на пиарката, която по образование е бакалавър от университета в Благоевград. Тя си напазарува селскостопански имоти а също и част от завода за преработка и консервиране на диворастящи плодове и гъби „Био Ем Ди“ край Берковица, който е печелившо предприятие. Мнозина твърдят, че Спасова е само подставено лице, още повече, че всичко това е натрупано в много кратък срок без заеми от банки.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *