Алтернативният синод атакува!

митрополит Инокентий

Едва изчакали тялото на патриарх Максим да изстине и „алтернативният синод”, отново атакува.

Лъсна фактът, че кликата събрана около митрополит Инокентий е подала отново документи за нова регистрация в Софийския градски съд. Само ден след полагането на тялото на патриарха и нашата църква отново е изправена пред заплахата от разкол.

Разкол, който покойният Максим успя да неутрализира с дипломация, търпение и не обръщане внимание на враговете си. Всички християни са притеснени, дали ще се запази целостта на Българската православна Църква, след като митрополит Инокентий отново подал документи за регистрация.

Дядо Инокентий

Известно е, че той е един от създателите на разкола в БПЦ, оспорващ легитимността на патриарх Максим. От синода на отцепниците, даже заплашват с дело, ако не бъдат признати и този път. Този път те не намерили поддръжници срещу България в Страсбург.

Това е втори опит на отцепниците за регистрация. Инокентий, наследил покойния Пимен, се пробва да регистрира в Софийски градски съд „алтернативния синод” през 2003 година, но тогава магистратите го порязаха, да видим сега как ще се стекът обстоятелства.

Тогава имаше здравомислеща и загрижена за живеещите в България власт. Докато сега има хора, които мрънкат под носа си, пълна липса на професионализъм, но които така здраво стискат кокала.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/pzyHqdefesg

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *