Защо не правиш секс?

Три основни убийци на страст в ежедневието

ниско либидо

Леглото вече не е секси

То реално погледнато едно легло няма как да е секси, но с този художествен изказ психолозите пресъздават досадата от рутината на дългогодишното съжителство. И няма как да се чувствате добре в спалнята, когато е натъпкана с различни мигащи, писукащи, цвърчащи и какви ли не още високотехнологични предмети: телефони, лаптопи, телевизори, климатици и прочие. Всичките тези технологии отвличат вниманието и са огромна спирачка пред сексуалния живот. Със сигурност мъжът ви е прекъсвал любовната игра, за да проследи края на мача между „Спартак” и „ЦСКА”, а вие сте му обръщали гръб заради поредния разговор с най- добрата си приятелка, която държи да сподели всичко важно от новия епизод на „Дързост и Красота” точно в 22:45 часа.

Някои лекарства потискат либидото

Понякога ставаме поредната жертва на иронията на съдбата. Вие започвате да приемате контрацептиви, за да си осигурите безпроблемен секс, но … желанието изчезва изведнъж, сякаш премахнато с магическата пръчка на старата зла вещица. Противозачатъчните съдържат естроген, който увеличава производството и на други химически вещества, които потискат либидото. Подобно влияние могат да окажат и медикаменти срещу високо кръвно и депресия.

Ах, този луд живот

Стресът ви събаря още от сутринта: работа, готвене, пране, грижи за семейството, бойлерът се счупи, откраднали гумите на колата … И когато най – накрая приспите децата в 23:45 не ви остава нищо друго, освен да се тръшнете на леглото и да заспите като окъпани. Хроничният стрес и бързото темпо на живот могат много лесно да предизвикат каскада от хормонални промени, които да влошат жестоко сексуалният ви живот.

Решението е да намерите начин, чрез който да намалите стресовите нива. Психолозите разкриват, че принципно са достатъчни 10 – 15 минути релакс за презареждане на батериите. Просто си вземете един топъл, отпускащ душ или останете сами за 5 минути със затворени очи. Също така намалете досега на технологиите: мобилните телефони и интернет също понякога предизвикват стрес, въпреки че не го усещаме като цяло.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *