6 причини за ниско либидо

Понякога хората нямат никакво желание за секс. В малко от случаите това се дължи на болестно състояние, но за щастие повечето пъти вината трябва да се търси на друго място. Ето кои са шестте най – чести причини за ниско либидо.

причини за ниско либидо

Комплекс за малоценност

Хората с ниско самочувствие често признават, че рядко изпитват желание за секс, става ясно от анкета на Института по сексуално здраве в САЩ. Дори само един – единствен инцидент за целия живот може да окаже огромно влияние върху психиката и да предизвика обрат в личния живот, създавайки постоянни страхове. Лекарите са категорични, че този проблем може да се реши лесно – просто удължете любовната игра малко повече и се отпуснете.

Стресът на работа

Според проучването, натрупаният в службата стрес е причина номер едно за ниско либидо и при двата пола. Когато човек е изложен на силен стрес нервната система освобождава повече кортизол в тялото, който не позволява да се изпитва удоволствие. Решението е преди акта да вземете горещ, успокояващ душ, последван от нежен масаж.

Отношенията ви куцат

Може би ще бъдете силно изненадани, когато осъзнаете колко важна е връзката душа – тяло, особено много за мъжете. Ако имате семейни проблеми или като цяло между партньорите цари неразбирателство, естествено е желанието да спадне десетки пъти. Така че ако старателно се избягвате в леглото, най – добре е да направите преоценка на отношенията си.

Отегчение

Сексуалната скука е също важна причина за липсата на хубав секс, особено в дългосрочно отношение. Важно е да уточним, че това НЕ значи, че партньорите са си омръзнали, а просто следват една рутина и не си правят труда да измислят нещо ново. Когато изпаднете в капана на отегчението не се чудете, а измислете нещо ново и интересно за двамата – еротичен танц или масаж, нови позиции, нови места и пр.

Маструбация

В някои случаи основният виновник за ниското либидо е прекалено честата маструбация. Напълно нормално е да нямате желание за борба с партньора, ако преди това сте разпуснали ръчно (особено с напредване на годините). Така че намалете темпото на соловите изпълнения и поканете партньора си да се присъедини към вас.

Просто не ви е ден за секс

Понякога човек се чувства добре, но просто няма никакво желание да любовни игри. В това няма нищо страшно, защото просто може да сте прекалили с пикантните храни или взирането в компютъра. Няма място за притеснения, след 30 мин. почивка ще бъдете като нови.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *