6 причини за липса на оргазъм при жените

Липсата не оргазъм при жените или аноргазмията е сред основните сексуални проблеми при жените. Причините могат да са различни, в зависимост от случая. Ако е въпрос, който ви притеснява и смятате, че притеснява партньора ви, разгледайте няколко вероятни причини.

anorgazmia

Противозачатъчни. Често водят до липса на сексуално желание и оргазъм. Според изследване, жените които пият противозачатъчни получават по- малко оргазми, сексуалното им желание е намалено, а интимният контакт по- кратък.

„ЕРЕКТИН- МАКС“ – ЗА МОЩНА ЕРЕКЦИЯ И СТРЪВНО ЖЕНСКО ЛИБИДО! ВИЖ ТУК

 Притеснения. Една жена има много притеснения на главата: децата, дома, работата, чистотата и др. За да стигнете до оргазъм, трябва да се отпуснете и да не мислите заorgazam-jeni ежедневните проблеми.

 Антидепресанти. Мощна пречка за оргазмите, защото повишават серотонина в мозъка. Този хормон пречи на действието на допамина, който е най- важният за сексуалната възбуда.

 Проблеми с кръвообращението. Както мъжът не може да получи ерекция заради проблеми с кръвообращението, някои експерти смятат, че същото важи и за женския оргазъм. Клиторът също се нуждае от добро кръвообращение, както и пениса.

 Погрешен партньор. Много мъже просто не знаят как да задоволят жената в леглото. Не познава ерогенните зони или мисли само за себе си.

 Възраст и наднормено тегло. С възрастта количеството тестостерон намалява в тялото на жената, а той отговаря за либидото. Наднорменото тегло също въздейства на хормоните, при това в съчетание с понижено самочувствие.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *