Генетичен тест определя дали влюбените са подходящи!

Влюбени

Звучи като кошмар, но скоро вместо двойките да се събират защото се обичат, те ще избират партньорите си на основа на генетичен тест.

Според водещи учени, това се дължи на поевтиняване на цените тестовете, затова след 5 до 10 години всички ще имат възможност да се възползват от възможностите им.  Желанието да създадат здраво поколение, тогава ще накара повечето хора да направят генетичен тест на всеки потенциален дългосрочен партньор и така ще се избегне създаването на бебета с неизлечими болести.

двойка

Разбира се, не се очаква да можем да си правим бебета с определен интелект или цвят на очите, тук въпросът е по-скоро да се спрат генетичните болести.  Според учените, до известна степен това вече е постигнато с възможността да се открие Синдром на Даун и други заболявания.  Те обаче смятат, че идеята може да се посрещне с неодобрение от някои култури и религии, като опит да си играем с Бог и омаловажаване на живота на хората с недъзи. От подобни организации  смятат, че трябва упорито да се съпротивляват на това, защото целта трябва да бъде в разработването на лечение за  генетичните болести, а не тяхното откриване и унищожаване преди раждане.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *