Защо отслабването ви е неуспешно

Проблемите с теглото са сред най- често срещаните, затова и много хора искат да отслабнат. Но в опитите си да намалят теглото си, често допускат грешки.

otslabvane-plodove

Една от основните грешки е човек да се ограничава само с едно нещо, което си мисли, че ще му донесе желания резултат. Например, правите диета, но не се движите. Или разчитате на някоя супер диета, но не можете да запазите постигнатото дълго време, защото не сте променили начина си на хранене.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Ето и други грешки:

Махате въглехидратите. Те са основен източник на енергия и никога не трябва да се изключват от здравословния диетичен план. Вярно е, че ако прекалите, ще напълнеете, но ако добре ги разпределяте и в подходящите количества, ще успеете да постигнете целта си. За да отслабнете без да спирате въглехидратите, яжте ги сутрин и на обяд. Така ще разполагате с целия ден, за да ги изгорите. Не яжте вечер, защото няма да можете да ги изразходите.

Гладувате. Много хора спират да ядат, пропускат хранения или ядат прекалено малко, като си мислят, че така ще отслабнат. Това обаче е една от най- лошите грешки, защото забавяте метаболизма и така трудно отслабвате. Доказано е, че ако ядете малки порции, разпределени в 5- 6 хранения дневно, поддържате работата на метаболизма.

Не пиете вода. Пиенето на вода ускорява метаболизма, подобрява храносмилането и ни поддържа хидратирани. Това, което причинява задържане на течности, е натрият в тялото, затова намалете значително солта.

otslabvane-4-kg

Прекалявате с диетичните или лайт храните. Това, че на етикета пише, че продуктът е диетичен, light, здравословен или обезмаслен, че означава, че наистина е такъв. Те също съдържат захар, въглехидрати, мазнини, натрий и пр., просто в по- различна конфигурация от останалите храни. Затова не разчитайте изцяло на тях.

Правите само кардио тренировка. Ако разчитате само на тичане, каране на колело, ходене, няма да постигнете желаните резултати. Ключът е да комбинирате с упражнения за сила и издръжливост.

Правите само една диета. Храната е много важна за отслабването и поддържането на теглото. Има храни, които ни помагат горим мазнините по- лесно. Има диети, с които се постигат краткотрайни резултати. За да постигнете добри резултати, трябва да елиминирате бързата храна, богата на захари и мазнини, независимо колко продължава диетата. Дори да не спазвате диета, ако усвоите здравословни хранителни навици, ще успеете да отслабнете и да запазите постигнатите резултати.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *