Психологически стратегии за отслабване

Психологически стратегии на хора с наднормено тегло, които са отслабнали

psihologiq-otslabvane

Ако искате да се справите с наднорменото тегло, трябва да участва не само тялото, но и мозъка – именно той има решаващата роля за това дали ще отслабнете или не.

Доказано е, че често наднорменото тегло е свързано с психологически и емоционални проблеми, като например тревожност и депресия. Ако ситуацията е такава, тялото и мозъка трябва да работят заедно, за да излезете от порочния кръг.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – топ- продуктът за отслабване и топене на мазнини! ВИЖ ТУК

Диетата за отслабване и упражненията са ключови за свалянето на килограми. Диетата трябва да е балансирана, хармонична, пригодена към вашите нужди. Това са задачите, свързани с тялото.

Трябва обаче да намерите начин на включите и съзнанието си в процеса на отслабване. Ето как може да постигнете това:

ПСИХОЛОГИЧЕСКИ СТРАТЕГИИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ

Осъзнайте какво причинявате на тялото си. Хората с наднормено тегло познават тази стратегия като „операция наpsihologiya-nadnormeno-teglo мозъка“. Трябва да си дадете сметка какво си причинявате, когато се тъпчете с храна.

Вземете твърдо решение. Хората с наднормено тегло, които са успели да отслабнат, не само са променили хранителните си навици, повишили са самочувствието си, но и усещането си за тялото.

Вярвай в себе си. Трябва да повярвате в себе си, за да успеете. Силата да го постигнете и във вас, а не в някой друг. Трябва да контролирате мислите си, за да ги превърнете в положителни действия и ще видите как ще промените хранителните си навици.

Осъзнайте каква храна ядете. Когато променяте неосъзнатото тъпчене с храна в обмислено хранене, цялото ви виждане за храната се променя. Не се храните, за да успокоите нервите и тревогата си, а за да живеете. Затова трябва да контролирате мозъка си и да познавате нежеланите ефекти от храната.

Осъзнайте ползата от отслабването. Когато започнете да отслабвате, е важно да го осъзнаете, така виждате и ползите от него. Положителният резултата подобрява самочувствието ви, увереността ви, а това води до още положителна енергия, която ще ви помогне да отслабнете.

Изправете се срещу емоционалните ситуации. За много хора храната е отлично средство срещу стрес, тревожност, депресия или скука. Това е параван, зад който се крият по- дълбоки проблеми. Затова променете отрицателните или грешните мисли с положителна нагласа.

Съветите на психолога за отслабване. ВИЖ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/Xahj4RR4Arc

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *