Отслабване с тичане – перфектното решение

тичане за отслабване

Наваксайте чрез вдъхновение

Нетипичните за зимния сезон температури предразполагат към по – често излизане сред природата. И поради това точно сега е моментът да влезете в голямото братство на бегачите, оставяйки далеко зад себе си задушната атмосфера в стаята. Ето пет техники, които ще ви помогнат при отслабване с тичане.

Станете по – силни

Когато мускулите и психиката ви са тренирани, нищо на този свят няма да е в състояние да ви уплаши. Лекарите са категорични, че спортът е сред основните двигателни сили на доброто здраве и редовното практикуване може да ви избави от купища проблеми. Ако досега не сте тичали, добре е да направите малко подготовка. Седмица преди да излезете на трасето правете по малко лицеви опори, клякания и други базови упражнения, за да укрепнете физически.

С малки крачки

Треньори разкриват, че дългите крачки са изключително неефективни при бягане. Съкращавайки крачките ще се изморявате по – малко и ще натоварвате мускулите по по – правилен начин. Освен това ще ускорите темпото и така ще постигнете по – добри резултати при отслабване.

Джъст Релакс

Докато бягате, помислете кои зони от тялото ви се напрягат най – много и ви карат да се чувствате неприятно. Например това може да са ръцете, които е напълно възможно да се напълнят с повече кръв, ако ги люлеете твърде много. Просто бъдете спокойни и на трасето не се чувствайте като преследвани от глутница гладни вълци. Приемайте бягането за удоволствие, а не досадно задължение.

Обърнете внимание на момента

Огледайте се и осъзнайте какво се случва точно сега, вместо да мислите колко понички ще изядете у дома или какъв шал ще си купите за награда. Запитайте се: как се чувствам, жаден ли съм, добре ли работи тялото ми? Така ще се фокусирате върху бягането, а това помага за предотвратяване на тренировъчни травми. И още нещо важно: Не се предавайте на мъчителни мисли, като „Ох, как ще ги избягам сега тези 5 километра”. Погледнете контрапродуктивно и си спомнете, че след тренировка ще се чувствате по – добре.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *