Какво да ядем за бърз метаболизъм

riba-kaltsii

Бързият метаболизъм е синоним на здравословно храносмилане, което означава, че храната се обработва оптимално. Ето кои храни ще ви помогнат да го постигнете:

1. Риба

Съдържанието на омега- 3 мазнини прави метаболизма много ефективен, в същото време балансира глюкозата в кръвта. Сьомгата и раб тон са много добри варианти, които могат да се включат в диетата. Богати са на полезни мазнини.

2. Папая

Благодарение на ензима папаин, който съдържа, мазнините и протеините се храносмилат по- лесно. Освен това е богата на фибри, помага за по- бързото топене на мазнините.

3. Орехи

Богати са на мастни киселини омега- 3. То намаляват нивата на хормона лептин, който в големи количества в организма ни забавя метаболизма.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

orehi-dieta

4. Артишок

Въздейства директно върху хормона грелин, който си съобщава кога сме гладни. Артишокът е богат на въглехидрата инулин, който регулира производството на грелин.

5. Зелен чай

Богат е на антиоксиданти, които са много полезни за топенето на мазнините и стимулират метаболизма.

6. Зелена ябълка

Балансира мазнините в тялото ни. Помага да изгаряме повече мазнини, тъй като ускорява храносмилането. Свойствата на джинджифила са полезни и за здравето ни.

7. Зелени храни

Всички зеленолистни зеленчуци са богати на фибри, които подобряват храносмилането, топят мазнините и помагат за усвояването на витамините и минералите.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *