Как да имаме по- бърз метаболизъм

otslabvane-taliq

Всеки път, когато ядем и пием тялото се товари не само в храносмилането, но и с разпределянето на хранителните вещества за всеки орган. Метаболизмът е отговорен за превръщането на тези елементи в енергия. Ако искате да подобрите метаболизма си и да отслабнете, прочетете следните съвети:

Избягвайте храна, опакована в бисфенол А

Вешеството бисфенол А се съдържа в пластмасовите опаковки на храната. Изследвания доказаха, че децата със затлъстяване имат високи нива на бисфенол А в организма си.

Включете фолиева киселина към диетата си

Яжте храни богати на витамин В9, за да се предпазите от ефекта на онези, които причиняват затлъстяване. Фолиевата киселина предпазва от ефекта на опасните токсини, като бисфенол А и други химикали, които се свързват с опасни заболявания.

Яжте кръстоцветни зеленчуци

Много са богати на фолиева киселина. Зеле, брюкселско зеле, броколи, карфиол, зелено цвекло. Много са полезни за предпазване от рак, сърдечни болести, депресия, деменция и др.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

zelenchutsi-krastocvetni-1

Заместете газираното с чай или вода

Газираното е сред основните причинители на излишното тегло. Замествайте го с вода или чай, които са много полезни за отслабването, а и за здравето.

Закусвайте

Започването на деня с добра закуска е важна стъпка за добрия метаболизъм. Защото, след като сме прекарали 6 – 7 часа в сън, тялото ни има нужда от възстановяване. Пропускането на закуската забавя метаболизма.

Яжте кисело мляко като следобедна закуска

То е източник на калций и много здравословен вариант за следобедна закуска.

Наспивайте се

Часовете сън са много важен фактор за добрата ни фигура. Липсата на сън води до напълняване, защото забавя метаболизма.

Тренирайте

Движението и спортът са важни фактори за бързия метаболизъм. Тялото ни, а и метаболизмът са свикнали с рутината. Ако искате обаче да работят по- добре, трябва да ги извадите от нея.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *