Как да активираме метаболизма

Метаболизмът има три фази – усвояване, трансформация и изхвърляне. Всеки човек има различен метаболизъм, който се определя от постоянни фактори като наследственост, възраст или зона на планетата, където живеем, както и от променящи се – физическа активност, часове сън, хранителни навици, емоционално състояние. Нека разгледаме как да активира метаболизма.

metabolizam

Въпреки че всеки човек има различен метаболизъм, можем да направим някои промени в навиците си, за да го активираме и да влезем в здравословен ритъм.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – АКТИВИРА МЕТАБОЛИЗМА И СВАЛЯ КИЛОГРАМИТЕ! ВИЖ ТУК

Благодарение на тези промени, можем да изразходваме по 500 калории на ден:

1 . Активирайте и засилете мускулатурата. Мускулите трябва да топят мазнините, затова трябва да правите упражнения, които да ги поддържат във форма, а след тренировка яжте умерено количество протеини, въглехидрати и мазнини.
2 . Редувайте аеробни упражнения с такива за разтягане. Ако комбинирате разходки, каране на колело или плуване с тежести, ще тонизирате мускулите.
3 . Преди тренировка трябва да се разтягате.
4 . Направете силни зоните, които вече сте тонизирали, тези, с които се чувствате най- силни.
5 . Не прескачайте хранене. Може да приемате по 1800 калории дневно, като сте активни. Акоhranene-metabolizam ядете малко, метаболизмът се забавя и нищо не постигате.
6 . Шест яденета на ден. Яжте по малко по шест пъти дневно, за да не ви пада захарта.
7 . Хранете се здравословно. Яжте храна, която е богата на полезни вещества. Избягвайте рафинирани въглехидрати – захарни храни и от бяло бращно.
8 . Пийте вода и зелен чай. Ако сте хидратирани, ще се чувствате с повече енергия. Зеленият чай е антиоксидант и ускорява метаболизма.
9 . Спете по 8 часа на ден и си лягайте по едно и също време.
10 . Пийте кафе сутрин. Също помага за активирането на метаболизма. Но не прекалявайте.
11 . Смейте се повече и не се стресирайте. Организирайте добре времето си, концентрирайте се в настоящето, не се притеснявайте.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *