Хранителни комбинации за отслабване

Да умеем да комбинираме храните е важно за здравословното хранене, както и за отслабването. Трябва да умеем да съчетаваме петте групи храни.

dieta-vseki-den

Когато правите комбинация от храна, уверете, че има представители на плодовете зеленчуците, на протеините, зърнените култури и млечните продукти. Трябва да поддържате баланса на тези пет групи храни, за да успеете да отслабнете. Трябва да знаете кои храни да изберете от групата. Богатите на фибри и протеини храни са много важни за диетата ви.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Фибрата помага на храносмилателната ни система да функционира правилно. Освен това, този тип храни ни карат да се чувстваме по- сити. Храните, богати на протеини, ни дават енергия, за да развиваме силата си. Повечето от тези храни са от животински произход, но лесно може да си набавите протеини и от бобовите култури.

Когато избирате качествени протеини, може да избирате между пилешко, пуешко, риба. Най- добре печете тези храни на скара или фурна, а не ги пържете.

hrana-sled-30

Важно е закуската ви да е балансирана и да съдържа достатъчно енергия. Ако закусите както трябва, няма да имате проблеми с кръвната захар през целия ден. Ако пропуснете закуската, ще имате сериозни проблеми с енергията, което ще затрудни опитите ви да отслабнете. Включете в закуската 1 яйце, печен диетичен хляб, един плод.

На обяд трябва също добре да хапнете, защото се предполага, че трябва да издържите до вечеря, или поне до следобедната закуска. Включете някакво печено месо, салата или гарнитура от бобови култури, и пр.

На вечеря трябва да приемете възможно най- некалоричните храни, например, супи и салати. Включете протеини, например, пилешко или фасул.

Ако искате вкусен, но диетичен десерт, смесете 250 грама кисело мляко с 1 ч.л. мед или парченца плод.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *