7 малки промени, за да отслабваме със закуската

zakuska-otslabvane

Няма да се изморим да повтаряме: закуската е най- важното хранене през деня и съставът й е решаващ за отслабването.

Идеалното време за закуска е един час след като сме станали. Никога не трябва да отлагаме първото хранене повече от това време.

Добрата закуска, която ще ни помогне да издържим до обяд, без да чувстваме глад, съдържа поне 350 калории, може и повече. Толкова се съдържат, например, в кафе с мляко, две бъркани яйца и 75 грама шунка. Важно е обаче и качеството на храната. Много от храните, които често използваме за закуска: бисквити, тестени изделия, зърнени закуски и сокове, не се препоръчват.

Ето няколко промени, които да направите в начина си на закуска, за да отслабнете:

Сменете сока с плод. Соковете съдържат много захар, затова не се препоръчват, ако искате да отслабнете. В 250 мл портокалов сок се съдържат 7 лъжички захар.

Сменете маслото с извара. Ако искате да отслабнете, трябва да заправите маслото. Когато си препичате филийки, вместо масло, може да слагате малко зехтин. Крема- сиренето също е добър вариант, както и изварата.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

zakuska-eksperti

Забравете за тестените изделия. Съдържат високи количества захар и бяло брашно, също и вредни мазнини. Забравете напълно за тях.

Сменете шейка с кафе с лед. Много хора заместват класическото кафе с капучино, фрапе, и пр. варианти. Всички те обаче съдържат много захар. За лятото, студената си напитка може да приготвите като сложите лед.

Сменете мармалада с колбас. Захарта е най- големият враг на здравословната закуска. Така че, печените филийки можете да ядете с шунка вместо с мармалад.

Сменете зърнената закуска с овес. Въпреки че зърнените закуски се рекламира като „здравословни“, истината е, че съдържат доста захар. Най- добрият вариант е овесът.

Сменете плодовото кисело мляко с обикновено. Вкусът в плодовите кисели млека се постига със захар. Най- добре си купувайте натурално кисело мляко, с по- нисък процент масленост.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *