Учени: Отслабването със секс най – лесно

Дълго време се водеше спор до каква степен е полезно да правиш секс по време на отслабване. Дори да сте имали някакви съмнения или задръжки, вече спокойно може да ги забравите и да се отдадете на интимни ласки с любимия човек.

отслабване и секс

Учени от Канада доказаха по безспорен начин какво е точното количество на изгорени по време на секс калории и как упражненията между завивките се отразяват на здравето. Оказва се, че в голяма част от случаите, интимните ласки изграят по 4. 2 калории за минута при мъжете и по 3. 2 при жените. Понеже средната продължителност на акта е от около 25 минути, това прави по 105 / 80 калории (мъже / жени).

„Простата сметка показва, че да правиш секс е по – полезно за отслабване, отколкото само да се разхождаш. Разбира се, тичането и фитнеса горят доста повече, но и интимните ласки не са за изхвърляне. Проведохме тестовете сред 211 хетеросексуални двойки, във възраст 18 – 35 години. Дадохме им специални уреди за измерване на изразходената енергия, след което попълниха анкета доколко изморени се чувстват и какво удоволствие са изпитали”, споделя д-р Абрахам Дол.

В крайна сметка изводът е, че по време на отслабване може да правите колкото си искате секс. Единствената опасност е да не губите твърде много телесни течности, тъй като по този начин може лесно да се дехидратирате. Задължително пийте поне по 2 литра вода на ден.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *