Отслабване: 4 безценни съвета за начинаещи

Бъди силна, Бейби, без болка и страх

„Диетин Комплект” за тотално отслабване

отслабване за начинаещи

Използвайте тези четири съвета за отслабване от водещите фитнес инструктори на Санта Моника в слънчева Калифорния и стартирайте своята подготовка за лятото без болка и страх от травми.

Започнете с леки тежести. Едно от най – важните условия за начинаещите е, да осъзнаят още в началото какви са възможностите на тялото им. Ако нямате никакъв опит, стартирайте с много леки тежести (5 – 10 кг. / жени и 15 – 20 кг. / мъже за големите мускулни групи). Следете реакциите на мускулите и сърцето си, работете само с щанга, която ви позволява да изпълните без притеснения поне 10 повторения от дадено упражнение.

Правете го по правилния начин. Винаги питайте фитнес инструкторите или по – опитните атлети, кой е правилният начин да играете дадено упражнение. Под правилен начин разбирайте следното:

  • Извършвате движенията без усилие и неприятни чувства. Ако не можете в началото, помолете някой да ви помогне. (Например при повдигане на щанга от тилен лег за гърди, да ви пази).
  • Не изпитвате болка. Тук бъдете особено внимателни, защото по време на тренировка съществуват два вида болка: полезна и предупредителна. Полезната идва от съкращаването на мускулите и без нея не може, по – скоро имате чувство на изгаряне в натоварваната зона. Вторият тип алармира за нещо нередно и болката често е силна, остра и неприятна.
  • Помнете, че тялото е създадено да се движи. Ако не може да направите някоя движение, може би не сте достатъчно подвижни (например тазобедрените флексори са много стегнати). Винаги започвайте тренировката със загрявка, която продължава поне 10 – 15 минути.

Бъдете внимателни. Доста често в залите за фитнес има хора, които въобще не се съобразяват с останалите. Завират се между тях по време на изпълнение, удрят се, блъскат се, викат и крещят. Така не само създават дискомфорт в салона, но и създават предпоставки за сериозни травми.

Не бързайте. Когато започвате изпълнението на стратегия за отслабване задължително помнете, че това отнема време. Бързайки ще стигнете до под кривата круша и със сигурност ще се провалите. Осигурете на тялото и психиката си възможност да се настроят на подходяща честота и просто не ги пришпорвайте.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *