Мога ли да отслабна с плуване?

Наскоро противници на спорта (има и такива, да) излязоха със становище, че плуването предизвиква затлъстяване. Въпреки че подобна хипотеза изглежда невероятна се оказа, че не е напълно безсмислена и все пак има нещо вярно. Ето какво казват специалистите.

„Диетин Комплект” за скоростно отслабване

отслабване с плуване„Изненадващо, но отговорът е да. Тук обаче трябва да направим разграничение, защото наддаване на теглото може да се получи не заради самия физически акт на плуване, а заради това, което правите след излизане от басейна. Няма две мнения – тренировката във вода е една от най – полезните за отслабване и никога не трябва да я пренебрегвате”, разкрива д-р Хилари Дънкан от клиниката по отслабване в Ню Йорк.

Всъщност, проблема настъпва след края на упражненията. Повечето хора преяждат зверски непосредствено след тренировка, защото си мислят, че са компенсирали калориите с плуване. И като резултат само след няколко седмици дрехите вече са станали тесни.

Важно е да се знае, че самото плуване гори по – малко калории, сравнено с аеробните упражнения със собствено тегло и щангите. Те горят най – много, защото изпитващ допълнителна трудност заради тежестта на тялото или щангата, докато при плуване водата всъщност поддържа голяма част от теглото. Изводът от това е, че къпането във вода с цел отслабване само по себе си не е достатъчно, за да доведе до желаните резултати.

Но все пак то остава задължителна част от всяка тренировка за отслабване, защото се съчетава перфектно с бягане или фитнес например. Плуването подобрява дишането, внася баланс на тялото, оформя ръцете и гърба по един прекрасен начин. След края обаче не трябва да допускате необмислено преяждане, което ще обезсмисли всичките ви усилия.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *