Sharp е в преговори с Apple, Google и Microsoft, за да се създаде мегакорпорация

Sharp е в криза

Японският производител на електроника Sharp е влязъл в преговори с най-големите корпорации в технологичния сектор, за да  създаде една нова мега корпорация.

Според добре осведомени източници, в списъка с който смята да преговаря влизат дружества гиганти като Apple, Google и Microsoft.  Компания Sharp – някога една от най-големите производители на електроника, телевизионни апарати, малки и големи монитори и полупроводници, днес подобно на много други японски фирми, е в дълга и продължителна криза.

Стагнацията се дължи както на скока на цената на тяхната продукция, така и на технологичната конкуренция от страна на многото китайски и Южна Корейски конкуренти, като Samsung и LG.

Шарп го закъсаха

Според резултатите от извършеният одит в края на юни, през първото тримесечие на 2012-2013 на финансовата година, японският производител на електроника е увеличил нетната загуба почти тройно до $ 1.76 млрд. в сравнение с нетна загуба на 627.2 млн. евро година по-рано.

Положението в Sony и Apple не е много по розово, така, че нищо чудно скоро да станем свидетели нa раждането на нова мега корпорация.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/MuDozNb42zc

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *