Бяло вино: Полезно ли е за здравето?

Съществува ли здравословно пиянство

бяло вино

Една от най – спорните теми в медицината е има ли полза от алкохола или само вреда. Много светила на медицинските науки (явни почитатели на спирта) препоръчват да си сръбваме по малко всеки ден и изреждат по няколко дузини причини да правим това.

Сред често дискутираните теми е и тази за ползите от виното, но повечето статии и доклади касаят червената кехлибарена напитка, докато бялото вино сякаш се изплъзва от вниманието на експертите. Та да се върнем на темата:

Здравословно пиянство ли е консумацията на бяло вино?

Експертът по диети и здравословно хранене Кейси Афлек разкрива каква е истината. Според нея няма нищо лошо човек да пие по една – две чаши вино на ден, тъй като това оказва благотворно влияние върху здравето. Ползите от виното идват от съдържащите се в гроздето полифеноли, осигуряващи ни така необходимата антиоксидантна защита. Червеното се характеризира също със спосоността за намаляване на възпалителните процеси, риска от рак, диабет и сърдечни заболявания.

Но бялото вино определено бие червеното, когато става въпрос за положително влияние върху мозъчната дейност. В него се съдържат специални вещества hydroxycinnamates, които са полезни за ума. Така че пийте вино, но не повече от 140 милилитра на вечер.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *