1000 души заминават за Марс

Най – накрая човешката мечта за колонизиране на Марс ще се сбъдне. Трепетът от очакваното събитие не оставя учените и участниците в експерименталния проект „Mars One” на спокойствие, а с наближаване на датата трепетите нарастват все повече и повече.

живот на марс

Вчера стана ясно, че тежката машина е задействана. Повече от 200 000 души от общо 107 страни изявиха желание да отидат на Червената планета, където да живеят до края на своя живот. Организаторите съобщиха, че към момента първоначалните тестове са преминали точно 1 058 космически колонизатори, като от тях най – много са от САЩ (297), следвани от жителите на Канада (75), индийците (62) и руснаците (52).

Интересно е, че почти 80% от желаещите да жертват спокойния и уреден живот на Земята, са хора със стабилни семейства и работа. От тях 15% все още учат в гимназия или университет. Най – много са млади хора на възраст до 35 години (415), а най – възрастният кандидат за срещи с космическия интелект е на преклонните 81 г.

Още през тази година започва обучението на новите кадри. Всички те ще бъдат разделени в екипи от по 4 човека, които ще получават специални напътствия от космически експерти и професионални космонавти. Първият екипаж ще полети към Марс чак през 2025 г. и никога повече няма да се завърне вкъщи.

Според първоначалния план, първата партида трябваше да потегли две години по – рано (през 2023), но срокът бе удължен по технически причини. Очаква се полетът до Червената планета да продължи около седем месеца и в него ще участват 4 души – 2 мъже и 2 жени. Интересно е, че за официален език на Марс е определен английският.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *